dore okulları
Malatya
11 Mayıs, 2025, Pazar
  • DOLAR
    38.77
  • EURO
    43.89
  • ALTIN
    4143.5
  • BIST
    9.391
  • BTC
    102916.45$

Malatya’da meydana gelen 5.2 ve 4.7’lik depremlerin ardından şehrin içme suyu nasıl?

Malatya’da meydana gelen 5.2 ve 4.7’lik depremlerin ardından şehrin içme suyu nasıl?
Malatya büyükşehir belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 23 Kasım 2023 Perşembe akşamı Malatya’da meydana gelen 5.2 ve 4.7’lik depremlerin ardından şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey Kaptaj Tesisi içme suyu ana kaynağında kısmi bulanıklığın oluştuğunu ancak birkaç saat sonra suyun normal değerlere döndüğünü açıkladı.
Narin

MASKİ’den yapılan açıklamada, Gündüzbey Kaptaj Tesisi içme suyu ana kaynağında numune alındığı ve yapılan analiz sonucunda içme suyunda bir sıkıntının olmadığı belirtildi.
Deprem sonrası alınan numunelerin Genel Müdürlük bünyesinde faaliyetlerini yürüten Çevre Laboratuvarı’nda incelendiğini belirtildiği açıklamada, “Yapılan inceleme neticesinde içme suyumuz normal değerlerine geri dönmüştür. An itibari ile içme suyumuzda herhangi bir sıkıntı yoktur” ifadelerine yer verildi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!