Malatya’da O Kara Gece Sanatla Hatırlandı

15 Temmuz darbe girişiminin 9. yılında MalatyaPark AVM’de açılan 15 Temmuz Temalı Karma Sergi ve Anı Defteri standı, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Vali Seddar Yavuz da anılarını kaleme aldı.
15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin yıl dönümünde Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da anlamlı etkinlikler düzenlendi. Malatya Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle MalatyaPark AVM’de 15 Temmuz temalı karma resim ve fotoğraf sergisi açıldı.
VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ
O kara gecede yaşanan kahramanlıkları ve duyguları yansıtan eserler ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi. Sergi alanında kurulan “Anı Defteri” standında ise vatandaşlar, o geceye dair duygularını ve yaşadıklarını yazma fırsatı buldu.
VALİ YAVUZ ANISINI PAYLAŞTI
Sergi açılışına katılan Malatya Valisi Seddar Yavuz, duygusal anlar yaşadı. Vali Yavuz, o gece yaşadığı tecrübeleri anı defterine yazarak vatandaşlarla paylaştı. Açılışta il protokolü ve AVM yönetimi de hazır bulundu.
GÜN BOYU ZİYARETE AÇIK KALDI
Malatya halkının büyük ilgi gösterdiği sergi, gün boyu ziyaretçilere açık kalırken, sergi alanı duygu dolu anlara sahne oldu. Etkinlik, 15 Temmuz’un unutulmaması adına anlamlı bir katkı sundu.
KAYNAK: İHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- MALATYA’DA CUMARTESİ HAVA DURUMU: GECE SERİN, ÖĞLE SICAK
- MALATYA’DA 20 EYLÜL 2025 NAMAZ VAKİTLERİ
- Malatya Vefat Listesi 19 Eylül 2025 – İsim, Yaş, Mahalle ve Taziye/Defin Bilgileri
- Şiddetli Fırtına Feribotu Vurdu! Battalgazi’de Tehlike Atlattılar
- Orgeneral Tokel Sınırda! Malatya, Kilis ve Gaziantep’te Kritik Denetim
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.