Malatya'da Öğretmene Yönelik Şiddet İddiası Siyaseti Hareketlendirdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bilal Yıldırım, Malatya’da bir kadın öğretmene yönelik uygulanan şiddet iddialarına tepki gösterdi. Bir kamu yöneticisinin adının karıştığı olayla ilgili açıklama yapan Yıldırım, "Makamlar güç gösterisi yeri değildir" diyerek sorumluların cezalandırılmasını istedi.
Malatya’da özel bir eğitim kurumunda görev yapan kadın öğretmene yönelik şiddet iddiası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bilal Yıldırım, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. Yıldırım, bir kamu yöneticisinin adının karıştığı iddia edilen olayın kabul edilemez olduğunu belirterek sorumluların hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.
MAKAM GÜCÜ ZORBALIK ARACI DEĞİLDİR
Yıldırım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bir kamu görevlisinin, özellikle de bir kurumun genel müdürünün eşiyle birlikte bir kadın öğretmene şiddet uygulaması ne insanlığa ne de kamu ahlakına sığar.” Devlet makamlarının güç gösterisi yapılacak yerler olmadığını dile getiren Yıldırım, bürokratlığın kimseye kibir, zorbalık ve dokunulmazlık hakkı vermediğini belirtti.
ESENLİK YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ
Olayın bürokratik anlayışın geldiği noktayı gösterdiğini savunan Yıldırım, Esenlik yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak, “Bu kibir ve zorbalık anlayışıyla bugüne kadar kaç kişinin mağdur edildiği sorusu akıllara gelmektedir” dedi. Bir dönem Malatya’nın güvenilir markası olan Esenlik’in bugün eski itibarından uzaklaştığını iddia eden Yıldırım, baskıcı yönetim anlayışının bu sonuçları doğurduğunu ifade etti.
ADALET MUTLAKA TECELLİ ETMELİDİR
Öğretmene yönelik şiddetin toplumsal vicdana bir saldırı olduğunu kaydeden Yıldırım, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Hiç kimse makamına ya da arkasındaki siyasi desteğe güvenerek şiddet uygulama cüreti gösteremez. Adalet mutlaka tecelli etmelidir.” Yıldırım, olayın üzerinin örtülmemesi ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirtti.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Darende’de 50 Yıllık Taş Ustalığı Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya
- TOBB ve Türk İş Dünyası Malatya'da Eğitimden Konuta Birçok Alanda İmzası Bulunan Yatırımları Tamamladı
- Narkotik Ekiplerinin Adım Adım Takip Ettiği Sokak Satıcıları Cezaevine Gönderildi
- Sokak Çetelerine Darbe! Malatya’nın Da Aralarında Bulunduğu 78 İlde Operasyon Yapıldı
- Malatya’da 146 Bin 478 Öğrenci Dersbaşı Yaptı! Vali Yavuz’dan Dikkat Çeken Mesajlar Geldi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.