Malatya'da son durum: Enkazın yüzde 70'i kaldırıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Malatya'daki enkazın yüzde 70 oranında kaldırıldığını söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Malatya'da, Kars Valisi Türker Öksüz ile ilçelerdeki koordinatör vali ve kaymakamların eş güdümünde, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

ACİL YIKILACAK ve YIKIK BİNA ENKAZININ YÜZDE 70'İ KALDIRILDI
Günde 2 bin 630, bugüne kadar da 74 bin 788 kamyon seferiyle toplam 488 bin 85 metreküp hafriyatın kaldırıldığını kaydeden Soylu paylaşımında, "Malatya genelinde 5 bin 393 olan acil yıkılacak ve yıkık bina enkazının yüzde 70'i kaldırıldı. İl genelinde toplam 677 kamyon, 200 ekskavatör, toplam 877 iş makinesi çalışıyor. Koordinatör valilerimizden, kaymakamlarımızdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 26 Ekim Pazartesi Günü Battalgazi’de 7 Mahalle Susuz Kalacak
- Yeşilyurt İlçesinde Yolun Karşısına Geçmek İsteyen Abuzer Akbulut Feci Kazada Can Verdi
- Sevim Levent Kitapseverlerle 12. Malatya Kitap Fuarında Bir Araya Geldi
- Vali Seddar Yavuz Yıldıztepe’de Vatandaşların Talep ve Önerilerini Yerinde Dinledi
- Malatya’da Üreticilere 13 İlçede Toplam 30 Tonu Aşkın Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.