18 Eylül, 2026, Cuma
  • DOLAR
    48.79
  • EURO
    56.05
  • ALTIN
    6864
  • BIST
    13.51
  • BTC
    77396.023$

Malatya’da Su Faturası Tartışması Büyüyor: Adıyaman 155, Elazığ 269, Malatya 510 Lira

Malatya’da Su Faturası Tartışması Büyüyor: Adıyaman 155, Elazığ 269, Malatya 510 Lira
Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Avukat Hamza Paşahan, komşu illerdeki su faturalarıyla Malatya’daki faturaları karşılaştırarak MASKİ’nin su tarifesinin yeniden değerlendirilmesini istedi. 12 metreküp su tüketimi üzerinden Adıyaman’da yaklaşık 155, Elazığ’da 269, Malatya’da ise 510 lira ödeme yapıldığını belirten Paşahan, faturalardaki farkın gerekçesinin kamuoyuna açıklanması çağrısında bulundu.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Avukat Hamza Paşahan, cuma namazının ardından Kernek Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında su faturalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Komşu illerdeki su faturalarıyla Malatya’daki faturaları karşılaştıran Paşahan, yüksek su bedellerinin vatandaşların bütçesini zorladığını belirterek Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ yönetimine indirim çağrısı yaptı.

KOMŞU İLLERİN FATURALARINI KARŞILAŞTIRDI

Ellerindeki fatura örneklerinde aynı tüketim miktarı üzerinden karşılaştırma yaptıklarını ifade eden Paşahan, 12 metreküp su tüketen bir ailenin Adıyaman’da yaklaşık 155 lira, Elazığ’da 269 lira, Malatya’da ise 510 lira ödediğini söyledi.Faturalar arasında ciddi fark bulunduğunu savunan Paşahan, MASKİ faturalarında karşılaştırma yaptığı komşu illerin faturalarında yer almayan “hat bakım bedeli” gibi ek kalemlerin de bulunduğunu ileri sürdü. Paşahan, hizmet alanının genişliği ve maliyet farklılıklarının gerekçe gösterilmesi halinde Malatya’nın su kaynağından sağladığı avantajın da değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

“DOĞAL AVANTAJ NEDEN FATURAYA YANSIMIYOR?”

MASKİ’nin daha önce kamuoyuyla paylaştığı bilgilere atıfta bulunan Paşahan, Malatya’nın ana su kaynağı Gündüzbey Kaptajı’nın şehir merkezine 19 kilometre mesafede ve 1.208 metre rakımda olduğunu ifade etti. Yetkililerin geçmiş açıklamalarında suyun kendi cazibesiyle şehre ulaştığının ve yalnızca klorlanarak kullanıma sunulduğunun belirtildiğini aktaran Paşahan, şöyle konuştu: “Elbette suyun dağıtımının, altyapısının, kanalizasyonun ve personelin bir maliyeti var. Ancak Malatya böylesine önemli bir doğal avantaja sahipse, neden vatandaşımız bu avantajı faturasında indirim olarak göremiyor, tam aksine daha yüksek bedel ödemek zorunda bırakılıyor?”

ASLANLI ÇEŞME ÜZERİNDEN FATURA ELEŞTİRİSİ...

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in Akpınar’daki Aslanlı Çeşme’ye ilişkin açıklamalarına da değinen Paşahan, kent hafızasının korunmasını önemsediklerini ancak vatandaşların su faturalarının da öncelikli gündem olması gerektiğini dile getirdi. Paşahan, “Aslan da gelsin, çeşme de aksın. Ama Sayın Başkan; bu su fiyatları böyle devam ederse, üç aslan bir araya gelse de faturayı yine ödeyemeyecek” ifadelerini kullandı. Vatandaşların ödeme güçlüğüne dikkat çeken Paşahan, “Bugün mesele, çeşmenin üzerindeki aslanın nerede olduğu değil; Malatyalının evindeki çeşmeden akan suyun faturasını nasıl ödeyeceğidir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE MASKİ’YE ÇAĞRI

Su tarifesinin yeniden gözden geçirilmesini isteyen Paşahan, haksız olduğunu savunduğu ek bedellerin kaldırılması çağrısında bulundu. Malatya’nın doğal su avantajının vatandaşın faturasına yansıtılmasını talep eden Paşahan, komşu illerle oluştuğunu belirttiği fiyat farkının gerekçelerinin açık ve anlaşılır biçimde kamuoyuyla paylaşılmasını istedi. Paşahan, Saadet Partisi olarak vatandaşların sorunlarını gündeme taşımayı ve çözüm talep etmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!