Malatya
28 Temmuz, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    40.56
  • EURO
    47.69
  • ALTIN
    4359.7
  • BIST
    10.643
  • BTC
    119666.20$

Malatya’da Su Kaynaklarına Sıkı Koruma: İçme Suyuna Dokunan Yandı


Malatya’da Su Kaynaklarına Sıkı Koruma: İçme Suyuna Dokunan Yandı
Malatya'nın Kuluncak ilçesinde içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan 4 kuyu, Devlet Su İşleri tarafından koruma altına alındı. Konaktepe ve Göğebakan mahallelerindeki su kaynaklarının etrafına “mutlak koruma alanı” oluşturulmasına karar verildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Malatya’nın bazı bölgelerinde içme ve kullanma suyu sağlayan önemli kaynaklar için harekete geçti. Kuluncak ilçesine bağlı Konaktepe ve Göğebakan mahallelerinde bulunan 4 içme suyu kuyusu artık devlet koruması altında.

MUTLAK KORUMA ALANI OLUŞTURULDU

DSİ, ilgili mevzuat hükümlerine dayanarak bu kuyuların bulunduğu alanların etrafında "mutlak koruma alanı" oluşturulmasını kararlaştırdı. Alınan bu kararla birlikte, hem mevcut su kalitesinin korunması hem de çevresel tehditlerin önlenmesi hedefleniyor.

İÇME SUYUNA DOKUNMAK ARTIK YASAK

Koruma altına alınan bölgelerde, su kaynaklarının zarar görmesini engelleyecek şekilde herhangi bir yapılaşma, atık bırakılması ya da müdahaleye izin verilmeyecek. Bu uygulama, Malatya’daki içme suyu kaynaklarının geleceğe güvenle taşınması açısından kritik önem taşıyor.

HABER MERKEZİ-MALATYA 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!