Malatya’da suya zam mı yapıldı? MASKİ’den kenti ilgilendiren açıklama geldi…

Bazı basın-yayın organları ve sosyal medya kanallarında çıkan haberlerde MASKİ’nin depremin ardından suya zam yaptığı iddiaları yayıldı. Vatandaşların gündemini meşgul eden iddiaların ardından MASKİ açıklama yaptı.
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki iki depremin vurduğu Malatya’da zam iddiası gündemi sarstı. Depremzede vatandaşların büyük kaygı ve öfkeyle takip ettiği haberlerde MASKİ’nin su ücretlerine zam yaptığı öne sürüldü. Büyük tepki çeken söylentilerin ardından yetkili kurumdan kısa sürede açıklama geldi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kentte depremden sonra herhangi bir zamlı su tarifesi uygulanmadığını bildirdi.
‘MASKİ SUYA ZAM YAPTI’ İDDİASI
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organları ve sosyal medya kanallarında "MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından depremden sonra suya zam yapıldığı" yönünde asılsız paylaşımlarla olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığı belirtildi.
‘BORÇ TAHAKKUKU YAPILMADI, ZAM UYGULANMADI’
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"06 Şubat tarihinden itibaren Malatya il sınırlarımız içinde hiçbir hemşehrimize su borcu tahakkuku yapılmamış olup, herhangi bir zamlı su tarifesi uygulanmamıştır. Büyükşehir Belediyesi Meclisimizin kararları doğrultusunda deprem sonrası su tarifeleri belirlenecek olup, tüm hemşehrilerimiz ile birlikte eski berrak suyumuza erişinceye kadar su tahakkuku yapılmayacaktır. Deprem sonrasında oluşan tüketimler ücretlendirilmeyecektir. Tüm hemşehrilerimizden ricamız MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacak olan açıklama veya duyuru dışındaki paylaşımlara itibar edilmemesidir."
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Şifa Mahallesi’nde Feci Kaza: Dengesini Kaybeden Kadın İnşaat Çukuruna Düştü
- Emekli Akademisyen Yarım Asır Sonra Köklerinin Peşine Düştü
- Malatya’da On Dakikalık Fırtına Mobilya Fabrikasını Yerle Bir Etti
- Kocaözü’nde Sel Yaraları Sarılmayı Bekliyor: 390 Ton Kayısı Ve Üç Ev İçin Destek Talebi
- Malatya Büyükşehir Meclisi’nden Servis Ücretlerine Yüzde 30 Zam
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.