Malatya’da Yüklenici Firmalara Yönelik Soruşturmalarda Operasyon: 26 Şüpheli Yakalandı!

Malatya’da, 6 Şubat depremlerinin ardından Mart 2023 ile Ocak 2024 arasında gerçekleştirilen yıkım çalışmalarına ilişkin yüklenici firmalar hakkında yürütülen 4 ayrı soruşturma kapsamında 7 ilde 31 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 26 şüpheli yakalanırken soruşturma dosyalarında banka hareketlerinden sözleşmelere, dijital materyallerden HTS kayıtlarına kadar çok sayıda delil incelendi.
Malatya’da, 6 Şubat depremlerinin ardından gerçekleştirilen yıkım çalışmalarına ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında geniş çaplı operasyon düzenlendi. Yüklenici firmalar hakkında hazırlanan 4 ayrı soruşturma dosyası doğrultusunda 7 ilde 31 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda 26 şüpheli yakalandı.
7 İLDE 31 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmalar kapsamında 9 Ekim 2026 tarihinde operasyon gerçekleştirildi. Mart 2023 ile Ocak 2024 tarihleri arasında yapılan yıkım çalışmalarına ilişkin yüklenici firmalar hakkında yürütülen 4 ayrı soruşturma dosyası kapsamında belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Malatya merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 26 şüpheli yakalandı.
SORUŞTURMADA ÇOK SAYIDA DELİL İNCELENDİ
Soruşturma sürecinde tanık ve şüpheli ifadeleri ile kolluk araştırma raporları incelendi. Ayrıca dijital ve fiziki materyaller, banka hesap hareketleri, sözleşmeler ve teknik şartnameler de soruşturma dosyalarına dahil edildi. Kamu kurumlarından temin edilen bilgi ve belgelerin yanı sıra bilirkişi raporları ve HTS kayıtları da incelenerek elde edilen deliller değerlendirildi.
ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan 26 şüpheliye ilişkin adli sürecin devam ettiği öğrenildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya’da Yüklenici Firmalara Yönelik Soruşturmalarda Operasyon: 26 Şüpheli Yakalandı!
- Gece Yarısından İtibaren Akaryakıt Fiyatları Sil Baştan Değişiyor
- Yeşilyurtspor Kupadaki Yolculuğunu Deplasmanda Sürdürecek
- İşçilik Giderleri Artmaya Devam Ederken İnşaat Maliyetleri Yine Yükseldi
- Modern Donanımıyla Arapgir'e Yepyeni Bir Okul Geliyor
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.