dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64215.796$

Malatya’daki çalıştayda "Yapay etçiler"in parmağı var!..


Malatya’daki çalıştayda "Yapay etçiler"in parmağı var!..
Küresel aktörlerin, “Yapay et projesi”nin tüm dünyada hayata geçirilmesi adına ülkelere baskı kurduğuyla ilgili iddialar, her geçen gün artarak devam ediyor. Kimi zaman, medya yayınlarıyla kimi zaman da yayınlanan raporlarla, ülkeler baskı altına alınmaya çalışılıyor. Bu baskıların son örneğinin Malatya’da yaşadığıyla ilgili bazı iddialar var. 
Narin

Geçtiğimiz sene, Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Malatya İli İklim Değişikliği Çalıştayı gerçekleştirilmişti. Çalıştay sonrasında hazırlanan Malatya İli Sera Gazı Envanter Raporu, birkaç gün önce yayınlandı. Raporda, iklim değişikliğine etken olarak 3. sırada hayvancılık tesisleri gösterildi.

CİDDİ BASKI VAR 

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz ve söz konusu çalıştaya iştirak eden bir mühendis, “Küreselcilerin yapay et projesi kapsamında hayvancılığı bitirme planları dahilinde devletlere ciddi baskılar kurduğu biliniyor. 2022 senesi içerisinde sera gazı yaydığı gerekçesiyle çiftlik hayvanlarının itlafı için düğmeye basıldı. Hollanda'da birçok çiftçi, günlerce eylem yaptı. Ancak, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de tek bir satır, tek bir fotoğraf karesi gösterilmedi medyada. Maalesef, bu yaptırımların altyapısının ülkemizde de alınmaya başlandığını görmekteyiz.” şeklinde konuştu.

ÇİFTLİK HAYVANLARI BÜYÜK SORUN TEŞKİL EDİYOR 

“Malatya İli Sera Gazı Envanter Raporu’nun özellikle son sayfalarına bakıldığında Malatya'da sera gazının yayılmasına etken olan ilk üçü görürsünüz.” diyen mühendis, “Birinci sırada, petrol yakıtlı araçlar, ikinci sırada yakıt etkisi ve üçüncü sırada da çiftlik hayvanları, maddelerini görürsünüz.  Diğer parametreleri de merak edenler belediyenin sitesine bakabilir. Onlarca mühendis ve hocanın hazırladığı bu rapora göre, küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadelede çiftlik hayvanları büyük sorun teşkil etmektedir. Yani küresel çetenin istediği gibi bir altyapı oluşturulmaya çalışılıyor.” ifadelerini kullandı.

KÜRESEL ISINMAYI BAHANE EDİYORLAR

Dünyanın büyük bir gıda sorunuyla karşı karşıya kalacağını iddia edenlerin “yapay et projesi”ni desteklemek için, küresel ısınmayı bahane ettiklerini söyleyen mühendis, “Küresel iklim değişikliğinde elbette hayvancılık tesislerinin etkisi vardır. Ancak bunun çözümü hayvancılık tesislerinin kapısına kilit vurmakla değil, temiz enerjiyi teşvikle olur.” Şeklinde konuştu.

MALATYA TİME / ÖZEL HABER

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!