dore okulları
Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2474.8
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65831.29$

Malatya’dan Nerelere Uçuş Var?

Malatya’dan Nerelere Uçuş Var?
Malatya'ya gitmek ya da dönmek isteyenler hangi havalimanlarında uçuş seferi olduğunu araştırıyor. Peki, Malatya’dan Nerelere Uçuş Var?
Narin

Malatya kalkışlı uçak seferleri belirli gün ve aralıklarla, havayolu şirketlerinin kendi özellerinde değişim gösterir. Dolayısıyla her güne dair kesin bir planın genellemesini yapmak mümkün değildir. Fakat ilgili Malatya uçak seferleri için havayolu şirketlerinin kendi internet sitelerinden yayınladıkları kontenjan içeriklerini ve uçuş bilgilerini incelemek mümkündür. Malatya uçuşları arasında gösterilebilecek tüm seferler, bu siteler üzerinde yayınlanır.

Öte yandan Malatya’daki tüm uçuşlar, Erhaç Havalimanı üzerinden gerçekleşir. Malatya Erhaç Havalimanı; Türkiye’de yapılan ilk havaalanlarından biri olarak, 1941 yılında 8 milyon 590 bin 890 metre karelik bir alanın üzerine inşa edilmiştir. Ayrıca havalimanı pistinin de 3350 x 45 metrelik asfalt kaplama olduğu bilinir. 

Erhaç Havalimanı’nı öne çıkaran bir diğer etken ise Yeşil Havalimanı (Green Airport) belgesine sahip olmasıdır. Yeşil Havaalanı belgesi ise proje kapsamında, çevreye zarar verdiği ön görülen havalimanlarının bu etkilerini azaltmaya yönelik uğraşları sonucu elde ettikleri bir belgedir. Kısaca Erhaç Havalimanı da çevre dostu projeler içerisinde yer alan, oldukça eski ve dinamik havaalanlarından biridir diyebiliriz.

Malatya’dan Nerelere Direkt Uçuş Var?

Malatya’dan direkt uçuş olan yerler arasında genellikle yurt içi seçenekleri sıklıkla görülür. Çünkü Malatya Erhaç havalimanı bünyesinde hizmet evren tüm hava yolu şirketleri kendi rotaları dahilinde sefer paylaşımı yaparlar. Fakat ne yazık ki Malatya’dan direkt uçuş olan çok fazla ülkeden söz edilemez. Malatya’dan direkt uçuşun bulunduğu tek ülke Almanya’dır. Almanya’ya düzenlenen Malatya uçuşları ise Almanya'daki 2 farklı varış rotası üzerinden yine 2 farklı uçuş olacak şekilde ayarlanırlar. 

Öte yandan direkt uçuşun bulunduğu şehirlerin ve ülkelerin tümünde ise asıl tarihlere ve zamanlamalara göre ayrım görülmesi muhtemeldir. Çünkü yukarıda da ayrıca belirttiğimiz gibi hava yolu şirketleri bu uçuşları kendi gerekçeleri doğrultusunda düzenlerler.

Malatya’dan Direkt Uçuş Olan Şehirler Hangileridir?

Malatya’dan direkt uçuş olan şehirler arasında gösterilebilecek bölgelerin tümü, firmalara göre farklılık gösterir. Fakat genel çerçevede inceleyecek olursak, firma ayrımı yapmaksızın Malatya’dan direk uçuş olan şehirler şunlardır:

  • Ankara – Esenboğa Havalimanı
  • Antalya – Antalya Havalimanı
  • İstanbul – Yeni Havalimanı
  • İstanbul – Sabiha Gökçen Havalimanı
  • İzmir – Adnan Menderes Havalimanı

Malatya’dan Direkt Uçuş Olan Ülkeler Hangileridir?

Malatya’dan direkt uçuş olan ülkeler arasında ise öncelikli olarak Almanya gelir. Almanya dışında direkt uçuş imkanı olan başka bir ülke yoktur. Fakat Almanya’ya giden uçuşların içerisinde Almanya’da 2 farklı noktaya gidecek farklı seferler bulunur. Bu noktalar ise Düsseldorf ve Frankfurt 'tur. Ayrıca her iki noktaya da ayrı ayrı direkt uçuş bulunur. Öte yandan direkt Almanya’ya düzenlenen bu Malatya uçuşları için ilgili hava yolu şirketi ise Sun Express olarak bilinir.

Malatya’dan Samsun’a Uçuş Var Mı?

Malatya’da Samsun’a direkt uçuş arayan pek çok insan aktarmalı seçeneğini kullanmak zorunda kalır. Çünkü kalkış noktası Malatya havalimanı olan herhangi bir Samsun seferi söz konusu değildir. Öte yandan Samsun’a uçakla gitmek isteyen kişiler için ise aktarma noktaları genellikle İstanbul ve Ankara Havalimanları olarak düzenlenir.

Malatya’dan Antalya’ya Direkt Uçuş Var Mı?

Malatya’dan Antalya’ya direkt uçuş bulunur. Bu uçuşları ise genellikle Sun Express hava yolu şirketi düzenler. Ancak her zaman için direkt uçuş bulmak mümkün olmayabilir. Çünkü direkt uçuş seferleri her gün düzenlenmez. Fakat Malatya’dan Antalya’ya gitmek isteyenler için hemen her gün aktarmalı uçuş da ayrıca bulunur. Aktarmalı olan bu Malatya uçuşları için ilgili aktarma noktaları ise genellikle İstanbul ve Ankara havalimanlarıdır.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!