dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2326.4
  • BIST
    9072.61
  • BTC
    70506.08$

Malatyalı Çiller'in müjdeleri!


Malatyalı Çiller'in müjdeleri!
Bakanın geleceğini kim söyledi? Neden gelmedi? İşte balonun perde arkası
Narin

MALATYA TİME / MURAT ÇETİN

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın Malatya'ya geleceği haberi bizi bir hayli sevindirmişti.Çünkü Malatyalıların büyük özlemle beklediği bazı hizmetlerin sayın Bakana arzı yapılacaktı. Basit bir örnek verecek olursak, kış aylarının geçit vermeyen yolu Kubbe Dağı'na bir veya birkaç tünel yapılması meselesi vardı. Ayrıca Kuzey Çevre Yolu'nun geliştirilmesi istenecekti. Malatya'nın doğunun çekim merkezi olması için gerekli yatırımları getirecek ulaştırmayla ilgili konular masaya yatırılacaktı. Sayın Bakan, Malatya'ya gelmiş olsaydı, birkaç kelam ile aracısız olarak meramımızı anlatma fırsatı bulacaktık. Maalesef olmadı. Hevesimiz başka bahara kaldı.

Sayın Lütfü Elvan, “Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Öznur Çalık'ın büyük ısrarlarına rağmen!” ziyaret listesine Malatya'yı almamış. Evet evet yanlış okumadınız Ulaştırma Bakanımız Malatya'ya gelmeyecekmiş. En azından yakın zamanda gelmeyecekmiş. 

 MÜJDE, MÜJDE ÜSTÜNE…

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık hanımefendinin büyük ısrarları sonucu ikna edilen Ulaştırma Bakanı'nın Malatya ziyareti, tamamen bir balondu. Bu iddiaları ortaya atanın Öznur Çalık olmaması durumunda bile onu çok seven birilerinin balonu olduğunu gördük bu son olayda. Hatta bu balon öyle şişirilmişti ki, olmayacak başka sözler de barındırıyordu içinde. “Neydi o sözler?” diyenler için işte cevap: 2015'te Malatya'ya getirilme çalışmaları başlatılacak hızlı treni müjdeleyecekmiş sayın Bakan.

Yok artık. Müjde müjde üstüne. 

Bu satırları yazarken aklıma geldi. Malatya'da Öznur Çalık'ı seven küçük bir topluluğun varlığı sizin de dikkatinizi çekti mi bilmem? Ancak gördüğüm kadarıyla böyle bir topluluk var. Öznur hanımı şişirdikçe şişiriyorlar. Futbol oyununda golcü futbolcular için “Fırsatçı” benzetmesi kullanılır. Sayın Öznur Çalık ve “Öznur Çalık severler” her olayı kendileri namına fırsata dönüştürmekte bir hayli yol katettiler.Benim acizane bir teklifim olacak. Bu arkadaşlar bir dernek kursalar mesela adını da “Öznur Çalık'ı Sevenler Derneği” koysalar. Bu teklifimi yabana atmayın, Öznur Çalık'ın peşinden ayrılmayıp her lafına “Eyvallah”, her isteğine “Başüstüne” diyorlar ya… Bakarsınız önümüzdeki seçimlerde olmasa bile sonraki seçimlerde Öznur Çalık gibi büyük bir siyasetçi(!) vitrinden çekilirse en azından adı yaşasın Malatya'da. 

Neyse biz dönelim konumuza, sayın Çalık ve “Çalıkseverler” topluluğuna seslenmek istiyorum: Bu sözlerle, bu müjdelerle ancak balık hafızalı insanları kandırabilirsiniz.Çünkü hızlı tren müjdesinin verilmesinin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan almıştık zaten biz bu müjdeyi. Sırf Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı olan hanımefendi ve onu sevenlerin, olayları fırsata çevirme operasyonundan başka bir şey değil bu. 

BÜYÜKŞEHİR'İ YENİDEN BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR

Bir zamanlar “Malatya'nın Çilleri” denilen Öznur Çalık ve severlerinden bahsedince gaflarıyla hatıralarımızda yer etmiş Tansu Çiller'i de anmak isterim. Hatırlarsanız 90'lı yıllarda siyasetçilerin gittikleri her ilçeyi il yapma, her ili de büyükşehir yapma sözü vermeleri meşhur olmuştu. Tansu Çiller, Doğru Yol Partisi'nin Genel Başkanıyken Samsun'da yaptığı bir konuşmada “Samsun'u Büyükşehir yapalım mı? Yaptık gitti. Hayırlı olsun. Hayırlı Olsun” diyerek tarihi bir gafa imza atmıştı. Çünkü Samsun zaten büyükşehirdi!

Hızlı tren meselesini Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği'nin eski Genel Başkanı sayın Bekir Alyüz, sıkça dile getirmişti zamanında. Acizane bizim de katkımız oldu bu meseleyi duyurmak adına. Sayın Erdoğan'ın ziyareti öncesi yaptığımız yayınlarla Malatya Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz'ün de dillendirmesiyle, hızlı tren Malatya'ya daha erken gelecek. Ancak ne hikmetse bunu da Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a mal etmeye kalkışanlar oldu. 

Müjdelerin efendisi Öznur Çalık'a bir soru sorarak bugünkü yazımızı nihayete erdirelim: Geçtiğimiz sene Kuzey Çevre Yoluyla ilgili verdiğiniz müjde konusunda bir gelişme var mı?

 Kamu yararına soruyoruz:

1. Şimdiye kadar getirdiğiniz Bakanların Malatya'ya ne faydası oldu?

2. Ulaştırma Bakanı balonundan dolayı Milletimizin ne kadar parası çarçur edildi?

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!