'Malatyalı depremzedeyiz' dediler, kendilerine açılan evi sattılar!

Eskişehir'de yaşayan 63 yaşındaki Halime Kurt'a ait evin, kendilerini depremzede olarak tanıtan Malatya'dan geldiklerini söyleyen 3 kişi tarafından vekalet yoluyla devredildiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerinin ardından Şirintepe Mahallesi Söğütçü Sokak'taki evini, Malatya'dan geldiklerini ve depremzede olduklarını söylediklerini 3 kişiye açtı. İddiaya göre, eve yerleşen ve bir süre sonra Kurt'un güvenini kazanan şüpheliler, ev sahibinin kendileriyle paylaştığı bilgilerden yola çıkarak, eve haciz geldiğini öne sürüp Halime Kurt'tan vekaletname istedi. Kurt, bu kişilere güvenerek isteklerini yerine getirdi. Kurt'tan vekaletnameyi alan şüpheliler, evi 150 bin liraya bir başkasına devrederek kayıplara karıştı. Yine iddiaya göre, Kurt'un evinden ayrılan 3 şüpheli evden kaçarken yaklaşık 200 bin lira değerinde altın ve telefon çaldılar.
SATIŞ YAPMAK İÇİN VEKALETNAME İSTEMİŞLER
Ev sahibi Halime Kurt'un avukatı Muhammed Yalçın, "Halime Kurt, 6 Şubat depremlerinden sonra evini depremzedelere açmak istedi. Bu vesileyle şüphelilerle tanışmıştır. Şüpheliler kendilerini depremzede olarak tanıtarak müvekkilimin güvenini kazanmış ve evinde kalmaya başlamışlardır. Müvekkilim bu süreç içinde güvendiği için kendilerine yardımcı olmaya çalışmışlardır. Şüpheliler zamanla müvekkilimin evinin üzerinde haciz olduğunu, hacizleri kaldırmak için satış yapmaları gerektiğini bu satışı yapmak için de müvekkilden vekalet almışlardır. Daha sonra şüpheliler söz konusu evi müvekkilimden habersiz şekilde satmışlardır. Başka bir ilin nüfusuna kaydı olduklarını tespit ettik. Yaptığım araştırmalarda yaklaşık 1,5-2 milyon lira değerindeki taşınmazın çok düşük bir bedelle başka birisinin üzerine tescil ettirildiğini fark ettik. Bunun üzerine hem suç duyurusunda bulunduk hem de hukuk davasını açtık. Artık süreç yargıda. Açıkçası adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz."
BANA ANNE DEDİLER
Ev sahibi Kurt ise, "Depremzede değillermiş. İnsanlar kimseye inanmasınlar, kanmasınlar. Ben inandım, kandım. Ayaklarıma kapandılar. Bana 'anne' dediler. Meğer dolandırıcıymışlar. Bu durum 3 ay içinde oldu. 200 bin liralık altınımı ve telefonumu almışlar." ifadelerini kullandı.
KAYNAK: SÖZCÜ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Vatandaşların Uyarısı Dikkate Alınmadı: Elektrik Hattı Alev Aldı, Mahalle Ayakta!
- Facianın Eşiğinden Dönüldü: Çamaşır Makinesi Yangını Korkuttu
- Ali Bakan’dan 24 Yılın Ardından: "AK Parti’nin Başarı Destanı, Milletimizin Eseridir"
- Malatya Battalgazi’de Ev ve Traktör Alevler İçinde Kaldı
- Kadınların El Emeği ve Yaratıcılığı Yeşilyurt’ta Sergilendi: "Bir Eser, Kültürümüzün Yansımasıdır"
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.