Malatyalı Hukukçu Yunus Nadi Kolukısa’dan Hukuk Dünyasına Yeni Eser: “Hukuk ve Toplum”

Malatya’nın yetiştirdiği değerli hukuk adamlarından, Yargıtay Üyesi Yunus Nadi Kolukısa, 30 yıllık birikimini kitaplaştırdı. “Hukuk ve Toplum, Felsefeden Normlara, Bireyden Sisteme, Geleceğin Toplumu Öngörüleri” adlı eseri Kadim Yayın Grubu tarafından yayımlandı.
HUKUKA YENİ BİR SOLUK
Kolukısa, kitabında hukukun yalnızca yazılı kurallar bütünü değil; adaletin, toplumsal düzenin ve birey haklarının teminatı olduğuna dikkat çekiyor. “Toplum ve Hukuk adlı bu eser, hukuk normlarının toplum üzerindeki etkilerini ve toplumsal dinamiklerin hukuk düzenine yansımalarını ele almayı amaçlamaktadır” sözleriyle çalışmanın amacını özetliyor.
Eserde; hukukun kültürel, ekonomik ve ahlaki değerlerle ilişkisi, tarihsel gelişmeler, güncel sorunlar ve geleceğe yönelik öngörüler ışığında ele alınıyor.
YUNUS NADİ KOLUKISA KİMDİR?
1972 yılında Malatya Yeşilyurt’ta doğan Yunus Nadi Kolukısa, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni dereceyle bitirdi. Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Müfettişliği, TBMM’de Adalet Bakanlığı temsilciliği, HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Yüksek Müşavirlik gibi görevlerde bulundu. Halen Yargıtay Üyesi olan Kolukısa’nın ceza hukuku ve insan hakları alanlarında çok sayıda akademik çalışması bulunuyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.