dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2393.2
  • BIST
    10244.46
  • BTC
    59284.59$

Malatyalı rektör tebdil-i kıyafetle teftiş edince...


Malatyalı rektör tebdil-i kıyafetle teftiş edince...
Hasta şikayetini dikkate alarak teftiş ettiği Kuşadası’ndaki Diş Hastanesi’ni kapatan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Malatyalı çıktı. 2017 yılında yılın bilimadamı ödülü alan Aldemir, ilk, orta ve lise eğitimini de yine Malatya’da tamamladı.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

Hasta bakılmıyor şikayeti üzerine Kuşadası International Dent Care Diş Polikliniği'ni teftiş ederek kaynakların kötü kullanıldığı gerekçesiyle kapatan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Malatyalı çıktı. 2017 yılında yılın bilimadamı ödülü alan Aldemir, ilk, orta ve lise eğitimini de yine Malatya'da tamamladı. Gece yarısı acil servis ve spor salonlarında da benzer denetimler yapan Rektör Aldemir, halk için sağlık anlayışıyla poliklinik hizmeti sunmak istiyor. Özellikle vatandaş şikayetlerine büyük önem veren Aldemir, Kuşadası'ndaki Diş Hastanesi'ne yaptığı ani teftişi de bu sayede gerçekleştirdi.

8000_92

KUŞADASI'NDA NE YAŞANMIŞTI?
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Aldemir, son teknoloji cihazlarla donatılan ADÜ'ye Kuşadası International Dent Care diş polikliniği personeli ve hastane hakkında şikayet aldı. Hastaların mağdur edilip edilmediğini ve verilen hizmetin kalitesini denetlemek isteyen Aldemir, mesai saatinde özel aracıyla diş merkezine gitti. Muayene olmak isteyen rektörü elinde sigara ile karşılayan personel, "Muayene olamazsınız, doktor yok, başka hastaneye gidin" dedi. Rektör, "Doktor ne zaman gelecek. Dişim ağrıyor" dedi. Personel, "Neden bu kadar çok soru soruyorsunuz? Başka hastaneye gidin, doktorlar izinli. Bir aydır doktor yok" diyerek Aldemir'i tersledi. Rektörü tanımayan personele Aldemir, "Ben Rektörüm, neden hastalara böyle davranıyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

8002_35

DERHAL KAPATTI
Rektör Aldemir, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimiyle görüşerek kendisini tedavi etmeyen, tersleyen ve laubali davranan poliklinik çalışanlarının başka yere kaydırılması ve Kuşadası'ndaki polikliniğin geçici olarak kapatılması talimatını verdi. Şikayetler sonrası birkaç kez resmi olarak denetlediği polikliniği son olarak tebdili kıyafetle denetleme gereksinimi duyan Aldemir, "Gördüğüm manzara karşısında rahatsız oldum. Kurumumuzun ve devletimizin zarara uğratılmaması amacıyla geçici bir süreyle hizmetleri dondurma kararı aldık. Bu polikliniğin kapatılacağı anlamına gelmiyor. Bu sabah sorumlu arkadaşlarımızla birlikte toplantı yaptık. Burayı tekrardan revize edeceğiz. Yeni hekim ve yeni personel ataması yapılacak" şeklinde konuştu.

8001_61

BENİ TANIYANLAR BİLİR…
Habersiz ve tebdili kıyafetle yaptığı denetimlerin sadece Kuşadası'ndaki poliklinikle sınırlı kalmayan Aldemir, "Beni tanıyanlar bilir, gece 2-2.30'larda üniversitenin farklı birimlerine ziyaretler gerçekleştiriyorum. Bir gece spor salonumuzun kapısının açık olduğunu gördüm. İçeride kimsenin olmadığını ve ışıkların yanmakta olduğunu görünce basketbol oynamaya başladım. Personel beni görünce çok yadırgadı. Tansiyonum düştüğü şikayetiyle acile gidip muayene oluyorum. Bu şekilde bir otokontrol sistemi geliştirmeye çalışıyorum. Amacımız personellerimizi sıkboğaz etmek ya da herhangi bir rahatsızlık vermek değil; aksine oto kontrol sistemi geliştirerek Üniversitemizde yeni bir akordu sağlayabilmek. Derdimiz bu, hizmet etmek yani" ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!