Malatyalı Sekiz Yaşındaki Halil İbrahim Koşup Oynayabilmek İçin Destek Bekliyor

Malatya’da yaşayan 8 yaşındaki SMA Tip-3 hastası Halil İbrahim Çoban, yaşıtları gibi koşup oynayabilmek için yurt dışındaki tedaviye ulaşmayı bekliyor. Valilik onayıyla başlatılan yardım kampanyası sürerken, haziran ayında küçük çocuk adına bir umut kermesi düzenlenecek.
Malatya’da yaşayan 2017 doğumlu Halil İbrahim Çoban, SMA Tip-3 hastalığına karşı zorlu bir mücadele veriyor. Pandemi döneminde ortaya çıkan belirtilerin farklı nedenlere bağlanması sebebiyle tanısı geç konulan küçük çocuk, hayata tutunmak ve arkadaşları gibi özgürce koşabilmek için hayırseverlerin desteğini bekliyor. Çevresi tarafından zeki ve çalışkan bir öğrenci olarak bilinen Halil İbrahim, derslerindeki başarısıyla öğretmenlerinin takdirini toplasa da okul bahçesinde oynayan arkadaşlarını sadece izlemekle yetiniyor.
VALİLİK ONAYLI KAMPANYA BİR YIL SÜRECEK
SMA tedavisindeki bazı yöntemler için uygun olmadığı ifade edilen Halil İbrahim’in ailesi, yurt dışında uygulanan ve 2 yaş üstü hastalar için umut vaat eden tedaviye ulaşabilmek adına bir destek kampanyası başlattı. Malatya Valiliği tarafından resmi izin verilen ve 6 Nisan 2026 tarihinde başlayan yardım kampanyası, bir yıl boyunca devam edecek. Kampanya ile yaklaşık 2 milyon dolarlık tedavi masrafının karşılanması hedefleniyor. Gönüllüler ise sosyal medya yayınları ve farkındalık etkinlikleriyle seslerini duyurmaya çalışıyor.
ANNE ELİF ÇOBAN'DAN DESTEK ÇAĞRISI
Oğlunun sağlığına kavuşması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını dile getiren anne Elif Çoban, en büyük hayallerinin Halil İbrahim’in arkadaşlarıyla birlikte koşup oynayabildiğini görmek olduğunu ifade ederek tüm hayırseverleri desteğe çağırdı.
MALATYAPARK AVM ÖNÜNDE UMUT KERMESİ
Halil İbrahim’in tedavi bütçesine katkı sunmak amacıyla 19, 20 ve 21 Haziran tarihlerinde MalatyaPark AVM önünde “Halil İbrahim’in Umut Kermesi” kurulacak. Kermesten elde edilecek gelirin tamamı doğrudan kampanya hesabına aktarılacak. Aile ve kampanya gönüllüleri, tüm vatandaşları kermese davet ederek, “Halil İbrahim’in tek hayali koşabilmek ve arkadaşlarına yetişebilmek. Bir çocuğun hayaline ortak olmak isteyen herkesi yanımızda görmek istiyoruz” çağrısında bulundu.

KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.