dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2507.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64116.42$

Malatyalılar beyaz sabaha uyandı!


Malatyalılar beyaz sabaha uyandı!
Malatya'da özlemle beklenen kar sevinçle karşılandı, kent merkezinde uzun süredir beklenen kar yağışı gece saatlerinde etkisini gösterdi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA
Beyaza bürünen kent merkezinde kartpostallık görüntüler ortaya çıkarken, lapa lapa yağan karı gören bazı vatandaşlar kendini sokağa attı.

L_17

KARI GÖRÜNCE TABUREYİ ALIP YOLA ÇIKTI
Sivas Caddesi'nde Taner Polat isimli bir genç yol ortasına koyduğu tabureden karı izlemeyi tercih ederek bol bol fotoğraf çektirdi.
Karı görünce tabureyi alarak kendini yola attığını belirten Polat," Kar sevinci yaşıyoruz, koronayı unuttuk taburemizi alıp yola çıktık, oturduk fotoğrafımızı çektik. Uzun zamandır bekliyorduk çok iyi oldu karın yağması" dedi

K_20

KULUNCAK'TA DA KAR ETKİLİ OLDU 

Malatya'nın Kuluncak ilçesinde de kar etkili olurken, belediye ekipleri kar temizleme çalışması yaptı.
Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, kar temizleme çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kuluncak Belediyemizin kar mesaisi kesintisiz bir şekilde devam ediyor. İlçe genelinde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren ekiplerimiz, özellikle kırsal bölgelerdeki çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Personellerimiz ve araçlarımız ile kar mesaisine devam eden ekiplerimiz vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ilçe merkezinde ve kırsal bölgede gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

K_21

MALATYA'DA KAR YAĞDI HUMMALI ÇALIŞMA BAŞLADI 

 Malatya'da dün gece yarısı kent merkezinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Belediye ekipleri ana yollarda vatandaşların ve sürücülerin zorluk çekmemesi için hummalı bir çalışma başlattı. Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı Malatya'da merkezde de dün gece yarısı etkili oldu. Mevsimin ilk kar yağışının başladığı kent merkezinde sabah uyanan vatandaşlar beyaz örtü ile karşılaştı. Kar yağışı ile birlikte alarma geçen Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi ana cadde ve sokaklarda buzlanma ve kar birikintilerine yönelik temizleme çalışması başlattı. Merkezdeki yollar kardan temizlenirken, kırsal mahallelerde de kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

K_22

L_18

BATTALGAZİ'DE KARLA MÜCADELE 

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi kar ve buzla mücadele ekipleri, ilçede teyakkuza geçti. Geçtiğimiz gece başlayan kar yağışı sonrası cadde ve sokaklarda karla mücadele ve tuzlama çalışmaları yürüten ekipler, 103 mahallede yoğun mesaisini sürdürüyor.
Malatya'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından Battalgazi Belediyesi ekipleri, kar yağışının ilk anından itibaren teyakkuza geçti. Gece başlayan kar yağışıyla birlikte Battalgazi Belediyesi Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı tüm ekipler, karla mücadele için Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in talimatıyla sahada görevlendirildi. Yağış boyunca yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini artırarak sahada etkin mücadele gerçekleştiren ekipler, ilçenin 103 mahallesinde yoğun mesaisine devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Battalgazi'de işe gitmek isteyen vatandaşlar, açık olan yollarda herhangi bir sorun yada sıkıntı yaşamadılar. Öte yandan yayaların can güvenliği için özellikle kaldırım ve üst geçitlerde temizlik ve kar küreme çalışması yapılırken, gerçekleştirilen çalışmalar vatandaşlardan büyük takdir topladı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, kar yağışıyla birlikte karla mücadele ekiplerinin cadde, sokak ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmasına başladığını, ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sayesinde ilçede karın olumsuz etkilerinin ortadan kaldırıldığını söyledi. Başkan Güder, “Kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için ilçemizin birçok noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizle birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz ve yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırıyoruz. Kar berekettir ama zaman zaman da olumsuzluklara neden olabiliyor. İlçemiz de bir olumsuzluk istemiyoruz ve bunun için de sürekli saha da olacağız. Gayret ve özverilerinden dolayı ekiplerimizi tebrik ediyorum” dedi.

N_7

M_15

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!