dore okulları
Malatya
14 Mayıs, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    38.77
  • EURO
    43.89
  • ALTIN
    4143.5
  • BIST
    9.391
  • BTC
    102916.45$

Malatyalılar Yeni Cami'nin son haline tepkili!


Malatyalılar Yeni Cami'nin son haline tepkili!
Malatyalılar Yeni Cami’nin Kuzeyine Yapılan Yeni Abdest Alma Yerlerini İstemiyor.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Malatya Kent Konseyi, Mimarlar Odası, Kültür ve Yaşam Derneği çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu, 24 Ocak Depremi’nde hasar gören ve bundan dolayı da restore edilen Yeni Cami’nin avlusunda yapılan bazı tadilatların caminin siluetini bozduğu ve bundan dolayı da vatandaşların tepkisine neden olmasını Malatya Valisi Aydın Baruş’a iletmek üzere bir ziyaret gerçekleştirdiler.

KAMU VİCDANI RAHATLAMALI 

Ziyaret esnasında Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Abdulkadir Artan ve Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel kamuoyunda oluşan tepkileri Baruş’a ileterek cami siluetini bozan ve avlunun kuzey tarafına eklenen abdest alma yerlerinin kaldırılmasının kamu vicdanını rahatlatacağını söylediler.

BARUŞ, VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRÜNÜ GÖREVLENDİRDİ 

Daha önce Malatya Kent Konseyi’nde yapılan bir toplantıda STK ’temsilcileri bu konudaki rahatsızlıklarını Malatya Valisi Baruş’a iletmişlerdi.  Konu ile ilgileneceğini belirten Malatya Valisi Aydın Baruş ise heyeti bilgilendirmesi için Vakıflar Bölge Müdürünü görevlendirdi. 
elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!