dore okulları
Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67837.399$

Malatyalıların TYP Konusundaki Talepleri AFAD Başkanı Oktay Memiş'e İletildi

Malatyalıların TYP Konusundaki Talepleri AFAD Başkanı Oktay Memiş'e İletildi
Ak Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, AFAD Başkanı Sayın Okay Memiş ile görüştü. Ölmeztoprak: " TYP programı ile çalışan hemşehrilerimizin istihdamlarında AFAD ölçeğinde; 6 Şubat asrın felaketi ertesi çadırlarda çalışmaya başlayan tüm arkadaşlarımızın afet yönetimine dair yetişmiş bir personel haline geldiklerini ve işin devamında süreç içerisinde oluşan bilgi ve liyakati de altını çizerek dile getirdik. TYP konusunda tüm şehrimizde bize gelen talepleri ve detay hususları ilettik" dedi.
Narin

Ak Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak: "AFAD Başkanımız Sayın Okay Memiş'i ziyaret ettik. Geçen hafta İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlika'nın Başkanlığında 11 İlin Milletvekilleri ve ilgili kurumlarımızın yöneticileriyle birlikte bir toplantı yapmış, notlarımızı almıştık. Malatya'mız özelinde yapılan ve yapılacak çalışmalarımızı geniş kapsamda değerlendirmek için AFAD başkanımızla detaylı bir görüşme gerçekleştirdik. Malatya'mızda yapılan ve yapımı devam eden konut ve diğer tüm projeleri istişare ettik" 

"SORUNLARI İLETTİK"

Ölmeztoprak: "Malatya'mızda yapımı devam eden konut projelerimizin ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız uhdesinde devam eden koordine işlerle birlikte; yaz dönemi kura çekim tarihlerimiz üzerinde konuştuk. Ayrıca çok önemli bir husus, yapılan konutlarda DSİ, AFAD ve Karayollarımızın iş bölümü içerisinde gerçekleştirdikleri tüm alt yapı/üst yapı çalışmaları ve bu çalışmaların etap etap süreçleri ile birlikte finansman desteği talep edilen hususları da konuştuk. Bu noktada isale hatlarında yapılan çalışmalar, konut, su depoları gibi hiyerarşik olarak AFAD bünyesinde olmasa dahi koordine olarak gitmesi gereken tüm hususları konuşup alanlara göre eşgüdüm, hız ve finans konusunda alınması gereken tedbirleri konuştuk. Tüm bunların yanı sıra TYP programı ile çalışan hemşehrilerimizin istihdamlarında AFAD ölçeğinde; 6 Şubat asrın felaketi ertesi çadırlarda çalışmaya başlayan tüm arkadaşlarımızın afet yönetimine dair yetişmiş bir personel haline geldiklerini ve işin devamında süreç içerisinde oluşan bilgi ve liyakati de altını çizerek dile getirdik. TYP konusunda tüm şehrimizde bize gelen talepleri ve detay hususları ilettik. Tüm bu bütüncül çalışmaların en olumlu neticelerini elde etmeye dair 7/24 esasına göre çalışmaya devam ediyoruz. AFAD Başkanımıza Malatya'mıza göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

HABER MERKEZİ-MALATYA

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!