06 Haziran, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Malatya'nın Ulaşım Düğümleri TBMM'de Çözülüyor! Fendoğlu Sordu, Bakan Uraloğlu Cevapladı


Malatya'nın Ulaşım Düğümleri TBMM'de Çözülüyor! Fendoğlu Sordu, Bakan Uraloğlu Cevapladı
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Malatya'nın yol, havalimanı ve ulaşım taleplerini iletti. Fendoğlu, Malatya Çevre Yolu'nun 2026'da tamamlanacağını belirtirken, Malatya-Arapgir Bölünmüş Yolu'nun da aynı yıl yatırım planına alınmasını talep etti. Bakan Uraloğlu, Malatya-Arapgir yolu teklifinin takip edildiğini ve yeni Uluslararası Malatya Havalimanı terminal binasının açılışının gelecek yıl (2026) yapılacağını doğruladı. Fendoğlu ayrıca, kış tarifesinde uçuş sayısını düşüren AnadoluJet'i eleştirerek konuyu Bakanlığa havale ettiğini dile getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alarak Malatya'nın hayati önem taşıyan ulaşım projelerini gündeme getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Fendoğlu, taleplerini doğrudan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na sundu. Konuşmasına 6 Şubat depremleri sonrasında Bakanlığın bölgede gösterdiği çabalara teşekkür ederek başlayan Fendoğlu, Malatya'nın öncelikli projelerine dikkat çekti.

MHP’Lİ FENDOĞLU MALATYA’NIN ULAŞIM TALEPLERİNİ BAKAN’A İLETTİ

Milletvekili Fendoğlu, Malatya Çevre Yolu projesinin tamamlanma sürecine değinerek, projenin kalan 11 kilometrelik bölümünün bitirilmesiyle birlikte yolun 2026 yılında hizmete açılacağını kaydetti.

Fendoğlu, uzun süredir gündemde olan ve Malatyalıların beklediği bir diğer kritik proje olan Malatya-Arapgir Bölünmüş Yolu’nun 54 kilometrelik kısmının da acilen 2026 yılı yatırım planına alınması gerektiğini dile getirdi.

HAVALİMANI VE ANADOLUJET ELEŞTİRİSİ

Fendoğlu ayrıca, yapımı büyük oranda tamamlanan Uluslararası Malatya Havalimanı yeni terminal binasının 2026 yılında açılacağını belirterek şunları söyledi: “Zor kış şartlarında yüzde 90 doluluk oranıyla uçan ancak kış tarifesinde haftalık 10 uçuşu 7’ye düşüren AnadoluJeti Malatyalılar adına sizlere havale ediyoruz.”

BAKAN URALOĞLU CEVAP VERDİ: 

Genel Kurulda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise, Malatya-Arapgir yolunun yatırım programına teklif edildiğini ve sürecin takip edildiğini söyledi. Bakan Uraloğlu, Malatya Havalimanı terminal binasının açılışının gelecek yıl yapılacağını da ifade etti.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Osman
    11-12-2025 15:39

    Fendoğlu tamam yolları gündeme getirdi iyi başka bi vekilde hızlı treni sorsun 2014 yılından belli yapılacak

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!