dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2435.9
  • BIST
    9986.06
  • BTC
    62369.46$

Malatyaspor ligden düşerse, vekiller de düşer!...


Malatyaspor ligden düşerse, vekiller de düşer!...
Yiğit Mamsur yazdı...
Narin

Y.Malatyaspor Sivas'ta bugün saat 18:30'da ligdeki en önemli maçlarından birine çıkıyor

Galibiyet alması halinde ligde kalma umudu artacak, mağlup olması durumunda düşecek

Düşer gözüyle bakılan Kayserispor ve Konyaspor nasıl üst üste aldıkları puanlarla sıralamada üzerimize çıkarak ligde kalma umutlarını  artırdılarsa, Malatyaspor da bu maçı alarak ligde kalacak.

Zor maç, ama imkansız değil; Bu takımı Kayseri sahasında nasıl yeniyorsa sen de yeneceksin, yenebilirsin.

Yenmeliyiz, yeneceğiz aksi halde, sadece Yeni Malatyaspor değil; İktidarı ve muhalefetiyle birlikte tüm vekillerimizin de ligden düşeceği bilinmelidir.

  

Malatyamızın en önemli markası Yeni Malatyaspor, bugün çok önemli bir sınava çıkıyor. Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak Yeni Malatyaspor, saat 18:30'daki maçla ligde kalmak veya kalmamak adına önemli bir adım atacak.

Süper Lig'in zirvesine yakın durumdaki rakibine ilk yarıdaki maçta 3-1'lik skorla mağlup olan Yeni Malatyaspor, favori olarak gösterilmese de Sivasspor'u yenebilecek güçtedir. Zirveye ortak olmak isteyen bir takımla, ligde kalma mücadelesi veren bir takım arasındaki maçların sonucunu kestirmek çok zordur.

Geçtiğimiz hafta ligden düşmemek için çabalayan Kayserispor, bu Sivasspor'u sahasında 2-0 yeniyorsa, Yeni Malatyaspor da yenebilir. Yeter ki  futbolcular yürekten oynasın ve terinin son damlasına kadar mücadele etsin. Salgın tedbirleri sebebiyle seyircisiz oynanması, maçı deplasman olmaktan çıkarıyor. Oynayan, yüreğini ortaya koyan, daha fazla isteyen, ter döken takım kazanacaktır.

BU MAÇI ALMAK ZORUNDAYIZ

Farklı bir sonucu düşünmek bile istemiyoruz. Bu maçı alacağız, almalıyız, almak zorundayız. Fenerbahçe maçındaki mücadeleyi ve isteği sahaya yansıtacak bir Yeni Malatyaspor, görmek istiyoruz. Yeni Malatyaspor'un maçı kaybetmesi demek, Doğu Anadolu'nun Süper Lig'deki tek temsilcisi Y. Malatyaspor'un küme düşmesi demektir.

Bu maçı kaybetmek demek ilin tanıtımındaki en önemli markayı kaybetmek demektir. Bu maçı kaybetmek demek Malatya'nın sahipsiz olduğunun tescili demektir. İktidarı ve muhalefetiyle birlikte vekillerimizin de ligden düşmesi demektir. Bu bilinçle maça çıkılacak ve zor da olsa bu maçı kazanacağız.

 ŞEHRİN TÜM YÖNETİCİ KADROSU SİVAS'TA OLMALI

İlini, ülkesini terk ederek Malatya'ya gelen futbolcuların en önemli motivasyon unsuru  paradır. Bunda da haklıdırlar.

Alacağı ya da primi ödenmeyen bir futbolcunun, hele ki seyircisiz oynanan maçlarda moralinin yüksek olmasını ve yürekten oynamasını bekleyemezsiniz.

Bu sebeple valisiyle, vekilleriyle, belediye başkanlarıyla, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıyla ve diğer tüm yetkilileriyle herkes Yeni Malatyaspor'u desteklemek için Sivas'ta olmalıdır. Maç saatinde de değil, daha önce orada olmalılar ve futbolcular ile teknik yönetime desteklerini göstermeliler. Takımı ziyaret etmeli, moral vermeli, takıma salt seyirci olarak değil, maddi-manevi destek olduklarını göstermeli, galibiyet halinde üst limitten prim verileceğinin de sözünü verebilmelidirler.

Aksi taktirde takımın muhtemel bir mağlubiyetle şehre dönmesi halinde, bunun hesabının sadece kulüp başkanı ve teknik direktörle sınırlı kalmayacağı bilinmelidir. İlin sahipsiz olduğu konusunun ciddi ciddi sorgulanacağının unutulmaması gerekir.

BAŞARILAR DİLİYORUZ

Yeni Malatyaspor, başkanı ve yönetimi üst üste hatalar yapmış olabilir. Fakat gün hataları sayma ve suçlama günü değil, takıma destek olma, moral verme günüdür.

Allah'ın izniyle bu maçı alarak, kalan maçlarımızda gerekli olan puanları da hanemize yazdırıp ligde kalacağız. Hesaplaşmayı da sonra yaparız.

Takımımızın, bugünkü maçı alarak umudunu artıracağına yürekten inanıyor, Malatya Time ailesi olarak başarılar diliyoruz.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!