dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2433.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64649.54$

Malatyaspor’un efsanesi Malatya Time’a konuştu


Malatyaspor’un efsanesi Malatya Time’a konuştu
Narin

 

Malatyaspor'un efsane kadrosunda yer alan ve uzun süre Malatya futboluna hizmet eden sağ bek Ali Kulaksız, Malatya Time'a özel açıklamalarda bulundu. Yazarımız Ali Albay'ın sorularına büyük bir içtenlik ve samimiyetle cevap veren Ali Kulaksız, “Hamza hocanın hedefi, bir Anadolu kulübünde en üst seviye başarıya sahip olmak ister. Yeni Malatyaspor'un aradığı ve yönetim ile taraftar arasındaki köprüyü kuracak karakterli bir teknik adam ile yükselişe geçecektir. Bence ilerleyen zamanlarda hiç kimse geçmişi konuşmayacak. Sabırlı olunursa ortaya güzel bir başarı çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

 RÖPORTAJ: ALİ ALBAY

M_414

 Öncelikle bize vakit ayırdığınız ve misafir ettiğiniz için teşekkür etmek isterim. Ali Kulaksız ismini efsane kadromuzdan biliyoruz. Ancak bir de kendi sözlerinizle Ali Kulaksız'ı tanımak isteriz.

Oktay çevik hocam sayesinde  1997-1998 sezonunda, Pazarspor'dan Malatyaspor'a transfer oldum. O yıllarda, Malatyaspor'un ekonomik anlamda büyük zorluklar yaşadığı dönemdi. Kümede kalırken çok zorlanmıştık. Sonrasında iki sene Şanlıurfaspor'a transfer oldum. 2000 yazında Yücel ildiz tekrar Malatyaspor ile anlaşınca ben de transfer oldum. İmza attığım gün Rize'den geliş ve gidişim o kadar ani oldu ki anlatamam. Yuvaya dönmek, sevdiğin ilde tekrar futbol oynamak çok büyük bir keyifti benim için. Özellikle çaycı İbrahim Hayrullah abi ve malzemeci rahmetli Bektaş bana huzur verirlerdi. Yaşadığımız şampiyonlukta, takım içindeki samimiyeti, malzemecisinden teknik kadrosuna, yöneticisinden taraftarına kadar herkesin payı vardı.

Malatya ve Malatyaspor ile ilgili düşüncelerinizi de öğrenmek isteriz.

Çok özel bir şampiyonluk kutlaması tertip edilmişti. Şehre, 8 saatte ulaşamadık. Otobüste açlıktan ölüyorduk. Ama çılgın kalabalığı gördüğümüz anda, dedeyi, neneyi ve çocukları bizim için yolda olduklarını görmek çok büyük bir gururdu. Şu anda bile dostları, arkadaşları hatırlamak bile bana yetiyor.

O_297

Hamza Hamzaoğlu ile nasıl tanıştınız?

Konyaspor'a 2002 yılında transfer olduğumuzda kulüp Kombassan Holding'in de desteğiyle 5 sene para dağıtmıştı. Ama, şanı şöhreti olan futbolcu transferleriyle, takımı süper lige taşıyamamıştı. Kombassan Holding, kulübü Konya Belediyesi'ne teslim etmişti. Hiçbir başkan adayı çıkmamış kayyuma düşecekken, belediye kulübe destek vererek canlandırdı. Hüsnü Özkara hoca ile anlaşmaya varılmış, yalnız ligin başlamasına 28 gün kala ortada 8 futbolcu vardı. 20 gün kala kampa girilmiş ve takım oluşmuş. Kampta herkes “İşimiz zor” derken, sırayla Metin Mert, Mustafa Kocabey akabinde Hamza Hamzaoğlu gelince takıma bir güven geldi. Hamza hoca takım kaptanı görevine getirildi ve herkese pozitif bir hava kattı. Çok güzel bir iletişimi vardı.

Hamza Hamzaoğlu'nu biraz daha anlatır mısınız?

Takım kaptanından öte her şeyin planlamasını yapan, teknik kadro ile takımın arasındaki köprü gibiydi. Antrenmanda hepimizden çok çalışan, maçta herkesten çok koşan bir profesyoneldi kendisi. Kesinlikle, Konyaspor'un şampiyon oluşundaki en büyük pay Kaptan Hamza abinindi.

K_109

Hamza Hamzaoğlu, Yeni Malatyaspor ile anlaşınca ilk düşünceleriniz ne oldu?

Öncelikle Anadolu takımlarını çalıştıran teknik adam, mütevazi olmalı. Liderlik özelliğini, iyi bir iletişimle sağlamalı. Eleştirilere açık, gelişime destek vermeli. Tüm özelliklere sahip olduğu için Malatya'yı bildiğim için çok sevindim.

 Sizce Yeni Malatyaspor ile Hamza hocanın geleceği ne olur?

Bana göre Hamza hocanın hedefi, bir Anadolu kulübünde en üst seviye başarıya sahip olmak ister. Yeni Malatyaspor'un aradığı ve yönetim ile taraftar arasındaki köprüyü kuracak karakterli bir teknik adam ile yükselişe geçecektir. Bence ilerleyen zamanlarda hiç kimse geçmişi konuşmayacak. Sabırlı olunursa ortaya güzel bir başarı çıkacaktır.

S_100

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!