dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2324.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70709.43$

Malkoç: Türkiye deprem bölgesinde


Malkoç: Türkiye deprem bölgesinde
Deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Malatya Valisi Aydın Baruş'u ziyaret etti.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Vali Aydın Baruş'u ziyaret ederek istişarelerde bulundu. 

12_207

HERKES NE YAPACAĞINI BİLİYORDU

Malkoç, "Türkiye deprem bölgesi, dünya kurulduğundan beri bu böyle. Geçmişte önemli dersler çıkardık, 1999 depremi hala hafızalarda. Bu anlamda Türkiye bütün kurumları ile yönetimi ile yenilendi. Depremin büyüklüğüne bakıldığında Türkiye'nin yaşadığı önemli depremlerden birisi. Deprem anından itibaren halkımız, kurumlarımız, cumhurbaşkanımız ve devletimizin bütün organları çok kısa bir süre içinde olaya müdahale etti. Daha önemlisi her kurum, herkes ne yapacağını biliyordu. Bu memnuniyet verici bir şeydi ve organize anlamında da iyiydi” dedi.

HER ZAMAN DEPREMLER OLMUŞTUR
Bu bölgenin tarihte her zaman depremle muhatap olduğunu da vurgulayan Malkoç, "Bu bölgede her zaman depremler olmuştur. Bu depremin büyüklüğü karşısında meydana gelen hasar, geçmiş depremlerle mukayese edildiğinde çok büyük hasar sayılmaz ama bundan daha önemlisi tedbirlerin zamanında alınmış olması ve geçmişte kurumlar arsındaki organizasyonun eksikliğine baktığımızda Türkiye tecrübe kazanmış. Bakanlıklar, sivil toplum örgütleri, Kızılay, AFAD bütün tedbiri almış durumda. Bizler de bu tedbirleri yerinde görmek için buraya geldik, yarın da Elazığ'a gideceğiz” diye konuştu.

BARUŞ, ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ 
Vali Baruş, depremle ilgili yapılan çalışmalar hakkında Malkoç'a bilgi verdi.

MALKOÇ BAŞKAN GÜRKAN İLE GÖRÜŞTÜ

Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç, “85 milyon Malatya ve Elazığ'ın deprem acısını paylaştı” dedi.
24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ili Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki depremden maddi ve manevi etkilenen Malatya'ya bazı temas ve incelemelerde bulunmak amacıyla gelen Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç ve beraberindeki heyet, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

12_212

"KUTSAL BİR GÖREV İFA ETMEKTELER"
Ziyarette konuşan Başkan Gürkan, “Kamu denetçiliği gibi çok kutsal bir görevi ifa etmekteler. Temennimiz bu tür kurumlara ihtiyaç duyulmaması ama ihtiyaç duyulduğunda da objektif bir kurulun olduğunu bilmek hem vatandaş hem de kurum adına bir güvencedir. Şeref beyin orada olması engin tecrübelerini kamuya yansıtması, gerçekten hem kamu adına hem de ülkemiz açısından sevindiricidir. Şeref bey ve beraberindeki heyet 24 Ocak tarihinde yaşanan deprem nedeniyle geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunuyorlar. Bu ziyaretlerin ardından da sahada gezi ve incelemelerde bulunacaklar. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

13_160

"ACILAR PAYLAŞILDIKÇA KÜÇÜLÜR"
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yerel yönetim alanında çok tecrübeli olduğunu belirten Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Malatya'ya ziyaretimizin asıl amacı yaşanan deprem sonrası geçmiş olsun dileklerinde bulunmak ve yapılan hizmetleri görmektir. Deprem sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Hükümetimizin, Belediyelerimizin özellikle AFAD, KIZILAY ve diğer Sivil Toplum Örgütlerinin ortaya koyduğu hizmetler takdire şayandır. Allah deprem ve benzeri afetleri göstermesin. Deprem anından itibaren Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Valilerimiz ve Belediye Başkanlarımız olay yerine intikal ederek vatandaşın yanında olarak sıkıntılarını paylaşmışlardır. Türkiye geçmişte yaşananlardan ders çıkarmış ve tecrübe kazanmış olduğunu burada gösterdi. Ayrıca milletimiz zor zamanda dayanışma ve birlik içerisinde olmanın güzel bir örneğini sergiledi. ‘Acılar paylaşıldıkça küçülür, sevinçler paylaşıldıkça büyür' biz bu depremde bunu yaşadık. 85 milyon Malatya ve Elazığ'ın acısını paylaştı. Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!