MASTÖBÂ'ün konuğu Egemen Bağış oldu


ÖZEL HABER- Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği MASTÖB, Tekstil Kent'teki Ramada Plaza'da muhteşem bir iftar yemeğine ev sahipliği yaptı. İş ve siyaset çevresinde büyük bir katılımın gerçekleştiği iftar yemeğine, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yanısıra MASTÖB Genel Başkanı Bekir Alyüz, Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı, MASTÖB'e üye kuruluşların başkan ve temsilcileri katıldı.
İftar organizasyonunun ev sahipliğini yapan Bekir Alyüz, katılımından dolayı herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Gençliği ve çalışkanlığı ile ön plana çıkan sayın bakanımıza Malatya'yı ve MASTÖB'ü biraz anlatmak istiyorum. Böylece Sayın Bakanımın bizimle ilgili bilgisini pekiştirmek istiyorum. Malatya'nın tarihi çok eskilere gider. Anadolu'daki ilk Müslüman şehirdir. Maddi ve manevi büyükleri yetiştirmiştir. İki tane Başbakan çıkaran, başbakan çıkaran bir ilimizdir. Malatyamız siyasette çok güçlü bir şehirdir. Malatyamızın en büyük özelliği ise asil insanları yetiştiriyor olmasıdır. Elması, kirazı, kayısısı ve cevizi ile topraklarının bereketliliğiyle de dikkat çeker. Malatya'mızın bir başka öne çıkan özelliği de sivil toplum örgütlerinin çokluğudur. MASTÖB böyle çok orandaki sivil toplum örgütlerini bir araya getirmiştir. Malatya'nın çatı kuruluşudur. Tüzük açısından da öncülük yapabilecek bir kuruluştur.” İfadelerini kullandı.
ALYÜZ: MALATYA İHMAL EDİLİYOR
Malatya'nın siyasi iktidarlar tarafından ihmal edildiğini söyleyen Bekir Alyüz, “Malatyamız siyasi açıdan çok büyük zararlar görmüştür. Elimizde bulunan Şeker Fabrikası, Tekel Fabrikası ve Mensucat Fabrikası yıkılmıştır. Yerlerine ise hiçbir şey yapılmamıştır. Bir de rahmetli Erbakan'ın kurduğu Vagon Fabrikası vardır. Ama o da hiç faaliyete geçirilmemiştir. Füze Kalkanı belasını da unutmayalım. Bütün bunlardan dolayı Malatyalılar hükümetimize biraz kırgındır. Ama yine de Ak Parti'ye en çok oy veren iller arasında Malatya vardır. İstanbul'da da Ak Parti'ye oy veren Malatyalılar yüzde 80-90'ları buluyor. İstanbul'daki 800 bin civarında Malatyalı var. TÜİK'in açıklamalarına göre 400 bin civarındadır. Biz Malatyalılar olarak hiçbir zaman için herhangi bir talepte bulunmadık. Ancak verilmesi gerekenleri maalesef alamadık. Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu'yla ilgili bir şikayetimiz yoktur. Kendisinden memnunuz. Ancak Ulaştırma Bakanı'ndan şikayetçiyiz. Hızlı treni Sivas'a getirip, Erzincan'a ve Erzurum'a götürüyor. Malatya'ya uğramıyor. Vagon Fabrikası Malatya'da varken Erzincan'a yeni bir vagon fabrikası kurduruyor. Bu yüzden şikayetçiyiz. Bu vesile ile Vagon Fabrikası'nın akıbetinin ne olacağını sormak istiyorum.” Şeklinde konuştu.
Hükümetle ilgili bir başka şikayetlerinin daha olduğunu belirten Bekir Alyüz, “İnşaatı devam eden stadın kapasitesiyle ilgili şikayetimiz vardır. Stadın Malatya'nın dışında yapılıyor olması bir sorunken, en azından kapasitesiyle ilgili bir iyileştirme yapılamaz mıydı? 25 bin kişilik olan inşaat 33 bin kişilik hale getirilmelidir. Eğer 33 bin kişilik olursa FİFA ve UEFA organizasyonlarını alabilir. Sayın Bakanım bir de sizden bir yardım talebimiz olacak. Bizim Ankara Gölbaşı'ndan 49 yıllığına aldığımız 3 dönümlük bir alan var. Burayı sosyal faaliyetlerde kullanmak istiyoruz. Maddi külfeti çok fazla olduğu için sizden ilgi bekliyoruz. Acaba Avrupa Birliği fonlarından yararlanabilir miyiz? Bunun cevabını da sizden bekliyoruz. MASTÖB olarak sizleri sevdiğimizi belirtmek isteriz. Ak Parti'ye
verdiğimiz oyların hatırına taleplerimizi ve arzlarımızı dile getirmek istedim. Hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.
BAĞIŞ: KARDEŞLİK DOKUSUNU İŞLEYEN MALATYA'YA TEŞEKKÜRLER
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirterek başladığı konuşmasında, “ Bu mübarek Ramazan Gecesi'nde sizin gibi değerli insanlarla bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Alevisiyle, Sünnisiyle, Türkü ve Kürdüyle kardeşliğin dokusunu işleyen Malatyalılara şükranlarımı sunuyorum. Allah muhabbetimizi daim kılsın. İstanbul'daki Malatyalı kardeşlerimin İstanbul'a yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Malatyalıların yaşadıkları her toplumda katkılarının çok büyük olduğunu görüyoruz. Balkan Federasyonları Genel Başkanı Sayın Ayhan Bölükbaşı ve MASTÖB Genel Başkanı Bekir Alyüz'ün bir arada bulunuyor olması bile çözüm sürecine katkının en güzel örneğidir. Rahmetli Özal'ın temelini attığı demokratikleşme sürecinin devam ediyor olması çok güzel bir durumdur. Hiçbir ülke kardeşlikle bölünmez, kalleşlikle bölünür. İşte terör belasından kurtulmamız Türkiye'deki kardeşlik olgusunun güçlenmesiyle olacaktır. Türkiye'nin zayıflamasını isteyen dış güçlerin organize ettiği Gezi Parkı gösterileri gibi olaylar kardeşliğimizi bitiremeyecektir.” İfadelerini kullandı.
BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYE'Yİ UÇURUR
Başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini de aktaran Egemen Bağış, “90 yıllık Türkiye Cumhuriyetimizin hükümetlerinin ortalama süresi 2 yıldır. Eğer Atatürk'ün ilk kurduğu sistem bozulmamış olsaydı. Başkanlık sistemini yaşıyor olacaktır. Bu ülkede ne zaman tek parti iktidarı olmuşsa ilerleme olmuştur. Koalisyon hükümetlerinde ise maalesef gerileme olmuştur. Rahmetli Özal'ın da bize gösterdiği Başkanlık sistemi Türkiye'yi uçuracaktır. Rahmetli Özal'ın döneminden sonra büyük sıkıntılar yaşandı. Bir anayasa kitapçığı masanın bir tarafından atılıp diğer tarafına düşene kadar yüzde 8'lik faizi bu memleket ödedi. İşadamları bir gecede iflas ettiler. Koalisyon hükümetlerinin faturası çok ağır oldu. Bu yüzden bu konulara biraz daha yoğunlaşmamız gerekir. Ümit ediyorum ki, şu andaki meclis tablosunda halkımızın yüzde 87'sinin oy kullandığı bir Meclis tablosunda bizim sivil bir anayasa kavuşma zamanımız geldi. 49 maddede anlaşan bir meclis bunu çıkaracaktır. Yeni bir anayasa ama sivil bir anayasa yapılması gerekiyor. 1960 senesinden beri darbe anayasalarıyla yaşıyoruz. Artık bu darbe yasalarından kurtulmalıyız. Ne zaman sivil bir anayasa geçersek AB'ye daha çabuk gireriz. Avrupa Birliği yolu açıldıkça fonlarından da o kadar fazla yararlanabiliriz.” Şeklinde konuştu.
“GÖLBAŞI'NDAKİ YER İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”
Şu an itibariyle Avrupa Birliği'nin 7 yıllık bütçesinden ülkemize 4.9 milyar Euroluk fon ayrıldığını söyleyen Egemen Bağış, “Alınan fonlarla 35 ilimizde katı atık ayrıştırma ve su arıtma tesisleri yapılıyor. Geçen sene 61 bin öğrencimizi Avrupa'ya eğitime gönderdik. Bu sene hedefimiz 70 bindir. Alt yapı projelerinde, tren yolu, liman ve havaalanı gibi projelerde katkı alabiliyoruz. Ancak biraz önce sayın Başkanın söylediği Gölbaşı'ndaki araziyle ilgili benzer bir fon kullanmadık. Ama yine de arkadaşlarıma Gölbaşı'ndaki arazi için ne yapabiliriz diye inceleteceğim. Belki binanın yapımına katkımız olmasa bile yapılacak eğitim çalışmaları konusunda destek verdirebileceğimizin garantisini veriyorum.” dedi.
“ÇÖZÜMÜ SANDIKTA ARAMAK GEREKİR”
İslam Dünyası'nın içinde bulunduğu sıkıntıların herkesi üzdüğünü belirten Egemen Bağış, “İslam ülkelerinin en büyüklerinden biri olan Mısır'ın şu andaki durumu konusunda büyük üzüntü yaşıyoruz. Maalesef bundan üzüntü duymayacağı gibi sevinen ülkeler de var. Bu yüzden ülkemizdeki demokrasiye sahip çıkmamız gerekiyor. Milli irademize sahip çıkmamız lazım. Eğer kötü olan bir şey varsa o da sandıkta bu çözülebiliriz. Sandıkla çözülecek işleri sandık dışı yöntemlerle çözmeye yeltenenler de var. Çok şükür kardeşlerim biz bu sene Ramazan'ı doya doya yaşıyoruz. “Nerede o eski ramazanlar” sözlerini artık daha az işitiyoruz. Ama biz bu güzellikleri yaşarken, Suriye'de, Mısır'da, Arakan'da, Filistin'de ve Cezayir'de çok zor şartlar altında yaşayan kardeşlerimiz var. Onlar için dua ediyoruz.” Şeklinde konuştu.
“ULAŞTIRMA BAKANIMIZA HAKSIZLIK YAPMAYALIM”
MASTÖB Genel Başkanı Bekir Alyüz'ün sözlerine de cevap vermek istediğini söyleyen Egemen Bağış, “Sayın Başkanımız sağ olsun Veysel Eroğlu Bakanımız için güzel sözler söyledi. Hükümetimiz adına kendisine teşekkür ediyoruz. Ulaştırma Bakanımız Binali bey için de bir iki serzenişi oldu. Kendisine katılmıyorum. Çünkü sayın Binali Yıldırım Bakanımız benim de şahsen çok sevdiğim bir ağabeyimdir. Bakın bu ülkede Cumhuriyet tarihi boyunca toplam 6 bin 100 kilometre yol yapılmıştır. Sayın Bakanımızın zamanında ise 17 bin 500 kilometre yol ilave edilmiştir. Demiryolları, Deniz yolları ve hava yollarında tarihinde görülmemiş işler yapılmıştır. 2002'de iç hatlarda kesilen uçak bileti rakamı 8 milyonken, şu anda 100 milyonun üzerine çıkmıştır. Yani hava yolları halkın yolları olmuştur. Eğer Malatya ile ilgili bir eksiklik varsa sayın Binali Yıldırım bunu en kısa sürede telafi edecektir. Ben onun adına kefilim. Malatya gerçekten çok iyi bir konuma gelmiştir. Avrupa Birliği standartlarına ulaşmıştır. Bugün Türkiye dünyanın 16. Avrupa'nın 6. En büyük ekonomisi oldu. Üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliği ülkeleri ekonomik kriz yaşarken biz büyümeye devam ediyoruz. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 3 büyürken, Avrupa Ekonomisi yüzde 0.7 küçüldü. Artık terör belasını da başımızdan atmaya başladık. Artık ekonomik kaynaklarımızı gençlerimize aktarabiliyoruz. Genç bir nüfusumuz var. Ülkemizin geleceğine yatırım yapabiliyoruz. Vizyoner bir insan olan Rahmetli Turgut Özal'ın bir mülakatta “Benim annem Kürttü. Benim teyzem Türkçe bile konuşamıyordu.” Demişti. Düşünün o dönemde bir ülkenin başbakanı “Kürtüm” diyemiyordu. Artık ülkemizde herkes istediği gibi yaşayabiliyor. Artık herkes özgürdür. Hâlâ atmamız gereken adımlarımız var. Bu yüzden AB sürecinde atacağımız çok adımlar var. Rahmetli Özal'ın attığı adımlar sebebiyle bugünkü adamları atabiliyoruz. Bütün bu bahsettiğim bireysel özgürlükler Rahmetli Özal'ın attığı adımların eseridir. Bize havlu attırmak isteyenler var. Önümüze engeller koyuyorlar. Müzakerelerde Kıbrıs meselesinin arkasına saklanıp bu süreçten ayrılmamızı sağlamaya çalışanlar vardı.” İfadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kocaeli’de Gol Yağmuru Malatya’yı Boğdu: Yeni Malatyaspor’un Dağılma Sezonuna Nokta Gibi Mağlubiyet
- Kurban Kesiminde Kuralsızlığa Ceza Yağacak
- Karaciğer Naklinde Uzmanların Rotası Malatya
- Elektrik Kesintisi Listesi Yayınlandı: İşte Mahalle Mahalle Detaylar
- Gece Vakti İlaca İhtiyaç Olanlara 24 Saat Açık Eczane Desteği
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.