dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2435.7
  • BIST
    9766.38
  • BTC
    63747.08$

Mehmet Ayhan galibiyet ve lig maratonunu yazdı


Mehmet Ayhan galibiyet ve lig maratonunu yazdı
Malatya Time yazarı Mehmet Ayhan, yakından takip ettiği Yeni Malatyaspor'un yürüyüşünü, İskenderun'a karşı aldığı farklı galibiyeti ve bundan sonrasını değerlendirdi. İşte o yazı
Narin

MALATYA TİME / MEHMET AYHAN

Geçen hafta, Pendikspor maçı sırasında ve sonrasında meydana gelen bazı nahoş olaylar sebebiyle futboldan uzak bir gündemimiz olmuştu. Bu hafta, geçen haftayı unutmuş bir Yeni Malatyaspor izledik. Körfez İskenderunspor'u konuk eden Malatya temsilcisi, 90 dakikanın tamamında olmasa da güzel futbol ve bol gollü bir karşılaşmaya imza attı.

 

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

Maçı kısaca özetleyecek olursak, karşılaşmanın ilk gol pozisyonu konuk ekipten geldi. Maçın 5. dakikasında İskenderunspor'un gol pozisyonunun auta çıkmasıyla derin bir oh çektik. Bundan yaklaşık 5 dakika sonra gelişen atağımızda İrfan ceza alanı dışından ilk şutumuzu çekti. Auta giden bu topun ardından gelişen başka bir atakla ilk kornerimizi de kazanmış olduk. Kaleciden dönen topu ağlarla buluşturan Aydın, Yeni Malatyaspor'u 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 15. dakikasındaki bu golden sonra ataklarımız arka arkaya gelişmeye başladı. Yaklaşık 5 dakika sonra ikinci golümüzü Hüseyin'le bularak rahatladık. Rakibin hiçbir varlık gösteremediği ilk yarıyı 2-0 önde bitirerek soyunma odasına giden temsilcimiz, ikinci yarıya da hızlı başlayan taraftı. Maçın 56. dakikasında Teknik Direktör Mustafa Uğur'un ilk müdahalesi geldi. Ferit Cömert'in yerine oyuna dahil olan Ersin, maç sonuna kadar vasatın üstünde bir oyun sergiledi. Arka arkaya gelişen ataklarımızda gol pozisyonları da yakaladık. Bu pozisyonların büyük çoğunluğunda başarısız olan ikinci golün sahibi Hüseyin'di. Hüseyin'in kaçırdığı gol pozisyonları Mustafa Uğur'u da rahatsız etmiş olacak ki ikinci müdahalesini 72. dakikada yaptı. Bu dakikada Hüseyin'in yerine Emre Aydın sahaya girdi. Yaklaşık 7 dakika sonra Mustafa Hocanın son hamlesiyle İrfan oyundan çıkarken, Fatih sahadaydı. Bu değişiklikten 1 dakika sonra ilk golün sahibi Aydın'ın 79. dakikadaki pasında Ramazan takımımızın üçüncü golünü kaydeden isimdi. Bu golden 3 dakika sonra Aydın yeniden sahneye çıkarak takımımızı 4-0 öne geçiren golü kaydetti. Maçın 83. dakikasından sonra ataklarımız devam etse de beşinci gol bir türlü gelmiyordu. Maç bu skorla bitecek diye beklerken, 91. dakikada beşinci golü Serkan kaydetti. Bu maçın ardından puanını 30'a çıkaran temsilcimiz liderliği yeniden aldı.

 

RAKİBİN ZAYIFLIĞINI DA DÜŞÜNMEK GEREK

Kazanılan net skor oynanan futbolun iyiliğinden ziyade rakibin güçsüzlüğünü gösterdi bana. Çünkü rakibin defansında banko oynayan 3 futbolcunun yokluğu, rahat gol bulmamızı sağladı. Bu cümlemle futbolcularımızın veya teknik direktörümüzün başarısını gölgelemek istediğim sonucu çıkmasın. Ancak ligin üst seviyede futbolcularından ve teknik heyetinden kurulu takımımıza hiç de denk olmayan bir rakip vardı sahada. Ayrıca rakipte gördüğüm bir başka özellik de futbolcularının maçtan ziyade hem takım arkadaşlarıyla hem de hakemle fazla uğraştıklarıydı. Durum böyle olunca mağlubiyetleri de kaçınılmazdı.

Tecrübe ve yetenek olarak lig ortalamasının üstündeki Yeni Malatyaspor'un önü açıktır. İş sadece sahada kazanmaksa ligin başlarında da belirttiğim gibi bu takım şampiyonluğa rahat ulaşır. Şunu da tekrar etme de fayda var; Bazen saha dışı olaylar maalesef futbolun önüne geçiyor.

 

REHAVETE KAPILMADAN, YOLA DEVAM…

Yeni Malatyaspor'un 5-0 gibi net bir skorla sahadan ayrılması herkesi memnun etti. Liderlik yarışında rakibimiz Pendikspor'un puan kaybettiği bu hafta yeniden liderlik koltuğuna oturmamız olumlu bir durumdur. Net skor ve liderlik koltuğu bu hafta için rahat olmamızı sağlayabilir. Ancak şunu unutmayalım uzun lig maratonu sonunda ipi göğüslemek istiyorsak, rehavete kapılmadan hareket etmeliyiz. Teknik ekip, futbolcular, taraftar ve yöneticiler dikkatli olmalı. Sonuçta bizden geride olan takımlarla aramızda fazla puan farkı yok. Her an, her şey olabilir.  

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!