dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9090.13
  • BTC
    69908.05$

Mehmet Bingöl, toplu sözleşme görüşmelerini değerlendirdi


Mehmet Bingöl, toplu sözleşme görüşmelerini değerlendirdi
Bingöl: Yeni Türkiye iradesi ile örtüşen teklifler bekliyoruz...
Narin

Toplu Sözleşme görüşmelerini değerlendiren Memur-Sen Malatya Şube Başkanvekili Mehmet Bingöl, “Kamu görevlilerini mutlu edecek teklife kadar mücadeleye ve müzakereye devam. Yeni Türkiye iradesiyle örtüşen teklifler bekliyoruz. Biz, kasanın anahtarının değil emeğimizin hakkının peşindeyiz” dedi.

Yetkili konfederasyon olarak tekliflerini toplu sözleşme masasına taşıdıklarını kaydeden Bingöl, “2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerimizi, 27 Temmuz'da kitlesel basın açıklaması sonrasında birlikte Devlet Personel Başkanlığı'na sunduk.

11 hizmet kolunun tamamında yetkili olan sendikalarımız da, hizmet koluna ilişkin tekliflerini aynı gün Devlet Personel Başkanlığı'na teslim etti. Yetkili Konfederasyon olarak tekliflerimizi, sadece 850 bin üyemiz adına değil, 3 milyon 200 bin kamu görevlisi,1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi başta olmak üzere aileleriyle birlikte 20 milyon insan için toplu sözleşme masasına taşıdık” ifadelerine yer verdi.

Tekliflerin hem cüzdana hem de vicdana yönelik olması noktasında büyük özen gösterdiklerini dile getiren Mehmet Bingöl, “Memur-Sen'in teklifleri, kamu görevlilerinin haklı beklentileridir. Maaş ve ücretlere yönelik zam tekliflerimizi; yüzdelik zam, taban aylığı, refah payı ve enflasyon farkından oluşan dörtlü bir mali paket olarak hazırladık.

Bu mali paketle, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine; 2016 yılında birinci altı ayda yüzde 8, ikinci altı ayda yüzde 8 olmak üzere toplam yüzde 16, 2017 yılında birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 olmak üzere toplam yüzde 14 zam istedik. En düşük kamu görevlisi maaşı ile en yüksek kamu görevlisi maaşı arasındaki makasın daraltılması hedefiyle, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere taban aylığına 2016 yılında 150 TL, 2017 ise yılında 100 TL seyyanen zam teklif ettik” sözlerini kaydetti.

Başkanvekili Mehmet Bingöl, “Kamu görevlilerini mutlu edecek teklife kadar mücadeleye müzakereye devam. Kamu işveren heyetinin, son iki oturumda Memur-Sen olarak ortaya koyduğumuz kararlı duruş sonrasında geldiği nokta önemli ancak yeterli değildir. Biz, mali ve sosyal haklar bakımından büyük Türkiye, vicdani tekliflerimiz açısından da yeni Türkiye iradesiyle örtüşen teklifler bekliyoruz.

Biz, kasanın anahtarının değil emeğimizin hakkının peşindeyiz. Memur-Sen ve on bir hizmet kolundaki yetkili sendikalarımız, Türkiye'nin sahip olduğu ekonomik gücün ve değerler zemininin, hem mali ve sosyal haklarımızı hem de sosyal ve vicdani haklarımızı karşılayacak seviyede olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Bingöl, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Sermaye kesimine, girişimcilerine teşvik paketleriyle destek olan siyasi irade toplu sözleşme masasını, emeğiyle ve alın teriyle geçinen kamu görevlilerine yönelik sosyal teşvik paketini hayata geçirme zemini olarak görmeli ve gereğini yapmalıdır.

Hükümet ve Kamu İşveren Heyeti, toplu sözleşme imzalamak ve kamu görevlilerini mutlu etmek istiyorsa, kasanın ağzını açmalı, hakkımızı vermeli ve bu amaçla kamu görevlilerine oransal zam yanında taban aylığı ve refah payı ile birlikte sosyal yardımlarda da önemli ölçüde artışlar sağlamalıdır.”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!