dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2325.8
  • BIST
    9090.46
  • BTC
    69869.19$

Mehmetçiğe Mektup Yarışması


Mehmetçiğe Mektup Yarışması
Ülkemizin sınırlarındaki terör unsurlarının temizlenmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiklerimize destek olmak amacıyla Vuslat TV ve Vuslat Gazetesi, ilkokul öğrencileri arası ödüllü mektup yarışması başlattı.
Narin

HABER MERKEZİ / MALATYA

MEKTUP
Vuslat TV, Vuslat Gazetesi ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, ilkokul öğrencileri arası ödüllü "Mehmetçiğe Mektup" yarışması düzenleniyor. Afrin'e yönelik devam eden "Zeytin Dalı Harekatı"nda görev alan Mehmetçiklerimize destek olmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüller verilecek.

SON KATILIM 2 MART

Malatya genelindeki tüm ilkokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmanın son katılım tarihi 2 Mart 2018 olarak açıklandı. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler kaleme aldıkları mektuplarını sınıf öğretmenlerine teslim edecekler.

MEKTUPLAR MEHMETÇİĞE GÖNDERİLECEK

Yarışmada derece alan mektupları kalem alan öğrencilere 10 Mart 2018 tarihinde düzenlenecek olan "Selam Medya Grubu Kuruluş Yıldönümü Etkinliği"nde ödülleri verilecek. Yarışmaya katılan tüm mektuplar, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere gönderilecek.

"ANLAM YÜKLÜ BİR YARIŞMA"

Düzenlenen yarışmayla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Çocuklarımıza milli ve manevi değerlerin öğretilmesi elbette çok önemli. Özellikle ilkokullarda bu duyguların bir karakter olarak çocuklara verilmesi, davranış olarak kazandırılması gerekiyor. Valiliğimizin izniyle, Vuslat TV ve Vuslat Gazetesi'nin iş birliğinde düzenlediğimiz "Mehmetçiğe Mektup" yarışmasında çocuklarımız cephede savaşan Mehmetçiğimize kendi duygularını iletecekler. Hem askere mektup göndermek, hem askerden mektup almak bizim kültürümüzün temel özelliklerinden birisidir. Her ne kadar telefonla iletişimi sağlıyor olsak da bunun özel bir yeri var. Afrin Operasyonunda görev alan ve ülke sınırlarımızı koruyan Mehmetçiğe olan sevgi, vatan sevgisi ve bayrak sevgisini belirterek yazılacak mektuplar çocukların dilinden daha da anlamlı olacağını düşünüyorum" dedi.

"SINIF ÖĞRETMENLERİMİZ YARIŞMA İÇİN AYRI BİR PARANTEÇ AÇACAKLARINA İNANIYORUM"

Okul müdürlerine ve sınıf öğretmenlerine çağrıda bulunan Tatlı, "İlimizdeki bütün ilkokullarda duyurular yapıldı. Tüm ilkokul müdürlerimizin bu konuda zaten hassasiyetini biliyorum, onlarında istekleri ve arzuları bu yöndeydi. İlimiz genelinde Afrin operasyonuyla alakalı birçok okulumuzda etkinlik yapılıyor destek mahiyetinde. Öğretmenlerimiz zaten sınıflarında vatan, millet, bayrak sevgisini, temel değerlerimizi, milli ve manevi değerlerimizi işliyorlar ama bu ayrı bir konu. Yarışma için ayrı bir parantez açacaklarına inanıyorum. Operasyonun başladığı günden bu güne nasıl ki camilerimizde her sabah ve akşam dua ediliyorsa okullarımızda da bu konu işleniyor. Bu konu vatanın bütünlüğü ve millet sevgisi üzerinden işleniyor. Sınıf öğretmenlerimizin bu yarışma konusuna biraz daha eğilmesini istiyorum. Velilerimiz de çocuklarına mektup yazma konusunda yardımcı olsunlar" şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!