dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2431.3
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66421$

Mehmetçik için tek yürek!


Mehmetçik için tek yürek!
Suriye'nin İdlib kentinde rejim tarafından yapılan saldırı sonrası Malatya'da da ana caddeler Türk Bayrakları ile donatıldı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Suriye'de rejim güçlerinin hava saldırı sonucu 33 askerin şehit olmasının ardından Malatya'daki ana caddeler Türk Bayrakları ile asılarak, askere destek verildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ana caddelere Türk Bayrakları ile donatılırken birçok vatandaş da da ev ve işyerlerini Türk bayrakları ile donattı.

BAŞKAN ÇINAR: "BİRLİK VE BERABERLİK RUHUYLA HAREKET ETMELİYİZ"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından gerçekleşen hain saldırıda şehit düşen 33 Kahraman Mehmetçiğimiz için başsağlığı mesajı yayımladı. Türk Milletinin özgürlüğü ve bağımsızlığına yönelik gerçekleşen hain saldırılara karşı millet olarak her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Çınar, “Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili gecesinde, ülkemizin varlığı, bağımsızlığı ve özgürlüğüne yönelik gerçekleşen hain saldırıları bertaraf etmek, terörist unsurları ortadan kaldırmak ve al bayrağımızın ilelebet bu topraklarda dalgalanması uğrunda canını ortaya koyan Kahraman Mehmetçiklerimize yönelik gerçekleşen hain saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Gerçekleşen hain saldırıda şehitlik şerbeti içen 33 Kahraman Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve aziz milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan hain saldırıda yaralanan Kahraman Mehmetçiklerimize de Yüce Rabbimden acil şifalar diliyoruz. Etnik ve dini kökeni ne olursa olsun şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatan topraklarında ve al bayrağımızın gölgesi altında hür ve bağımsız yaşayan milletimizin her bir ferdinin, sağduyulu, sakin ve metanet içerisinde vatan topraklarına sonuna kadar sahip çıkma günüdür. Millet olarak hep birlikte hareket ederek, aziz şehitlerimizin bize bıraktığı mirasa sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı uğrunda cephede alın teri döken, canını vermekten bir an olsun imtina etmeyen, gösterdikleri fedakarlıklarla isimlerini şanlı tarihimizin altın sayfalarına yazdıran kahraman Mehmetçiklerimiz kalbimizin en müstesna yerindedir” ifadelerini kullandı.

A_23

KENETLENECEĞİZ
Türkiye'yi parçalamak ve bölmek adına asırlardır plan yapanlara karşı tarihin her döneminde büyük zaferler kazanmış kahraman bir ecdadın torunları olduklarına dikkat çeken Çınar, “Yine birlikte hareket edeceğiz, bu zor zamanlarda kenetleneceğiz, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edeceğiz ve bizi birbirimizden ayırmak isteyen iç ve dış hainlerin bütün planlarını yine bozacağız. Bizlerde şu anda cephede hainlere karşı mücadele eden bütün güvenlik güçlerimizin başarılı neticeler almaları için dua ediyoruz. Cenab-ı Allah vatanımızı ve milletimizi her türlü tehlikelerden korusun, kahraman Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

B_12

BAŞKAN GÜDER: TEK YÜREK OLMALIYIZ

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yayımladığı baş sağlığı mesajında İdlip saldırısına tepki göstererek, "Ciğerimiz kor gibi yansa da, milletimizin vakur duruşuyla tüm dünyaya tek yürek olduğumuzu göstermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Suriye'nin İdlib kentinde hain Esad güçleri tarafından gerçekleşen saldırı sonu şehit düşen Mehmetçiğimiz için başsağlığı mesajı yayımladı. Başkan Güder, mesajında birlik beraberlik vurgusu yaparak, “Mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip kandilinde Suriye'nin İdlib kentinden gelen acı haber yüreğimizi yaktı. Kendi halkına zulmeden terörist Esad, bölgedeki sükuneti sağlamak adına İdlib'te olan Mehmetçiğimizi hedef almıştır. Rejim güçlerinin hain saldırısı üzerine çok sayıda Mehmetçiğimizin şehit olduğunu derin bir üzüntü ile öğrendik. Gece saatlerinde gelen haber Türk halkının yüreğine bir kor olarak düşmüştür. Hain saldırıya milletimizin de desteği ile anında karşılık verildi. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Ciğerimiz kor gibi yansa da, milletimizin vakur duruşuyla tüm dünyaya tek yürek olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Üç ayların başladığı bu mübarek günlerde şehitlerimizin acısını yaşıyoruz. Yaralı çocuklarımızın vatan uğruna kanlarını ve canlarını, gözlerini kırpmadan veren çocuklarımızın gösterdiği kahramanlıklarını tüm dünya ibret ve korkuyla izliyor. Bizler genlerimizden gelen kahramanlıkları dünyanın sonuna kadar sergileyeceğiz. Dünya ölüme gülerek giden evlatlarımızın kahramanlıklarını izliyor. Hükümetimiz yapılan hain saldırıya karşın bütün adımları atacağından hiç şüphemiz yoktur. Hainlere hak ettiği şekilde cevap verilecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mehmetçiğimizin büyük zaferler kazanacağından şüphemiz yoktur. Allah tüm güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. “De ki: Ey kafiler yenileneceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz. (Al-i İmran/12) Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

C_6

ÖZCAN: SABRIMIZI SINAMANIN SONUÇLARINI GÖRECEKLER

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, “Bu saldırıyı yapan alçaklar, bizim sabrımızı sınamanın sonuçlarını en kısa zamanda görecektir” dedi.
MTB Başkanı Ramazan Özcan, İdlib'deki rejim güçlerinin hain saldırısına ilişkin açıklama yaparak, “Mübarek kandil gecesinde İdlib'den gelen acı haberle ciğerimiz yandı. Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde İdlib'de bulunan sivil can kayıplarını önleme, sınırlarımızı güven altına almak ve barışı koruma misyonunu üstlenen Mehmetçiğimize, Suriye rejim güçleri tarafından yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırıyı yapan alçaklar, bizim sabrımızı sınamanın sonuçlarını en kısa zamanda görecektir. Türk milleti, bölünmez bütünlüğünü yok saymaya cüret edenlere tarih sahnesinde her zaman karşılığını vermiştir. Hain ve acımasız saldırıyı gerçekleştirenlerin hak ettikleri cezayı alacaklarına dair en ufak bir şüphem yoktur. Sadece yüreğimizle değil, sadece duamızla değil, aynı zamanda bütün varlığımızla, canımızla bu vatan görevinde devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bugün her zamankinden daha güçlü şekilde biriz ve birlikteyiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Allah, vatanı korumak için yaptığı bu mücadelede şanlı ordumuzu ve Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!