dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2299.0
  • BIST
    9057.25
  • BTC
    70727.14$

Memleketimizi temsil etmek hakkımız!


Memleketimizi temsil etmek hakkımız!
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası’na katılan Malatyalı gençler takım kurulmasını istiyor. Genç bisikletçiler, Malatya’da bisiklet takımı olmadığı için farklı illerden yarışmaya girdiklerini belirterek, “Bir an önce takım kurulursa biz de kendi memleketimizi gururla temsil ederiz” dediler.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Sakarya'da düzenlenen Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi. Birincilik ipini göğüslemek için kıyasıya mücadele eden gençler, zorlu parkurları büyük bir azimle aşmayı başardı. Turnuva, Malatya için üzücü bir gerçeği de ortaya koydu. İlimizde bisiklet takımı bulunmadığı için bazı Malatyalı sporcuların, farklı illeri temsilen yarışmaya katıldığı ortaya çıktı.

9000_16

DERECELİ SPORCU TAKIM İSTEDİ!
2018 ve 2019 yılı dağ bisikleti milli takımında olan Abdurrahim İnal da Malatya'da takım olmamasından yakındı. 10'dan fazla derecesi bulunan İnal, “Bu gün yapılan Sakarya Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası'nda 4'üncü oldum .Fakat bu dereceyle memleketim Malatya'yı değil, takımım Erzurum'u temsil ettim. Takımızın şehir dışında olması ve bizim fazla destek alamamamız bu sporu daha iyi bir şekilde yapmamızı engelliyor.Bu yüzden bize Malatya'mızın ileri gelenlerinin destek çıkmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

9001_13

“ŞEHRİMİZİN İSMİNİ GURURLA TAŞIRIZ”
Süleyman Sefa Temel isimli sporcu, birçok uluslararası arenada derece yapmış olmasına rağmen Malatya'da takım bulunmadığı için farklı illerden yarışmaya girdiklerimi söyledi. Temel şöyle konuştu: “Dağ bisikleti milli takım sporcusuyum 2017 -2018 Türkiye ve Balkan 4'üncüsü 2019 yılı 23 yaş altı Türkiye 2'ncisi ve Balkan 2'ncisiyim ve birçok Ulusal ve Uluslararası derecelerim var. Fakat ne yazık ki hala şehrimizde bir takım bulunmadığı için Erzurum, Adıyaman gibi farklı illerin takımlarında yarışıyoruz. Kendi memleketimizin şehrimizin ismini gururla taşımak istiyoruz.Birilerinin elimizden tutması istiyoruz”

9004_5

MALATYA'NIN İSMİNİ DUYURMAK ONURDUR!
Yarışmaya Adıyaman bisiklet takımı adına katılan Umut Onur Toprak, “Yarı profesyonel kariyerime bu sene başladım. Malatya şampiyonluğu ile başlayan kariyerim, Arnavutköy 9'unculuğu ve bugünkü Türkiye şampiyonası gençler katagorisinde Türkiye 9'unculuğu ile devam ediyor. Kariyerimin başlangıcını iyi bir şekilde yaptım fakat belli desteksizlikten ötürü halen istediğim dereceleri alamadım. Malatya adına yarışmayı ve Malatya'nın bizlere destek çıkmalarını canı gönülden isterim ancak herhangi bir atılım gerçekleşmiyor. Biz bu sporu ilimiz ve halkımız için yapmaktan, Malatya'nın ismini türlü şampiyonalarda duyurmaktan da onur duyarız” ifadelerini kullandı.

9002_11

EKSİKLERİMİZ HALLEDİLİRSE BAŞARIYA KOŞACAĞIZ
7 yıldır profesyonel sporcu olan Zehra Kargın, 2 yıldır bisikletle uğraşıyor. Yeni olmasına rağmen birçok ulusal ve uluslararası dereceleri olduğunu anlatan Kargın, ikinci kez Türkiye Şampiyonluğu için yarıştığını belirterek, ”İlk günki eliminatör (XCE)yarışında 3'üncü, bugün yapılan XCO yarışında yaş kategorisinde 2'inci olarak yarışı güzel başarılarla bitirdim. Yarış tecrübem ve mekanik anlamdaki eksikliklerimiz halledilirse daha da iyi sonuçlar alacağız ama desteğe ihtiyacımız var” değerlendirmesinde bulundu.

9003_8

300'DEN FAZLA SPORCU KATILDI
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Camili Mahallesi'nde inşa edilen Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde gerçekleştirilen yarışların ikinci gününe, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Rize, Sinop, Elazığ, Sakarya, Antalya, Edirne, Tekirdağ, Adıyaman, Çanakkale, Karaman, Malatya, Erzurum, Isparta, Kayseri, Mardin, Giresun, Konya, Bolu, Bursa, Kütahya, Karabük ve Yalova illerinden lisanslı 300'ün üzerinde sporcu katıldı.

STARTI VALI NAYİR VERDİ
Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'in startını verdiği final müsabakalarında olimpik dağ bisikleti disiplininde sporcular, 15 yaş altı erkek, 17 yaş altı kız, genç kız, 17 yaş altı erkek, master erkek 30 yaş üstü, master erkek 40 yaş üstü, master erkek 50 yaş üstü, genç erkek, elit erkek ve elit kadınlar kategorilerinde kıyasıya mücadele etti.Asfalt, kum ve çakıldan oluşan yaklaşık 5 bin metrelik pistte yapılan yarışların sonunda dereceye giren sporcu ve takımlara ödülleri verildi.Ayrıca organizasyonda çekilişle bisiklet dağıtıldı.

Haber: Sevgi SULUBAY

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!