dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64365.184$

Mesleğe ilk adımlarını attılar


Mesleğe ilk adımlarını attılar
Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 172 polis adayı, düzenlenen mezuniyet töreni ile mesleğe ilk adımlarını attı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 172 polis adayı, düzenlenen mezuniyet töreni ile mesleğe ilk adımlarını attı. 

MALATYA POMEMDE MEZUNİYET COŞKUSU
Malatya POMEM'de gerçekleşen mezuniyet töreni, polis adaylarının yerlerini alması ile başladı. Törende mezunlar adına bir konuşma yapan okul dönem birincisi Mustafa Çoban, daha sonra yaş kütüğüne plaket çaktı. Törenin açılış konuşmasın yapan POMEM Müdürü Faruk Nalçacı, "Milletimizin canını ve namusunu korumak ve ülkemizin iç güvenliğini sağlamak çok ciddi ve şerefli görevi üstlenen teşkilatımızın sunmuş olduğu güvenlik hizmetlerin kalitesi elbet teki donanımlı kaliteli insan gücü ile doğru orantılıdır. En temel amacımız bize emanet edilen evlatlarımızı ve yarının polislerini Atatürk ilke inkılapları ve hukukun üstünlüğü ilkesine yürekte devletimize ve milletimize sadakatli her şart ve zeminde dürüstlükte taviz vermeyen polisler yetiştirmektir” dedi. 

1003_34

"BAYRAK İÇİN CANIMIZ FEDA OLSUN"
Nalçacı'nın konuşmasının ardından konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bu vatanın canlarını mallarını feda eden yiğitlerle ayakta kaldığın ifade ederek,”Bu bayrak için bu vatan için canımız, malımız, kanımız feda olsun. Bu vatan birçok boyutu ile korunmakta ama eğer güvenlik güçleri açısından, askeriniz, polisiniz açısından zayıfsanız, gücünüz yoksa o zaman düşmanlarınızın kargalar gibi üşüştüğünü görürsünüz” diye konuştu. 

"TÜRK POLİSİ CANINI FEDA ETMEKTEN KAÇINMAMIŞTIR"
Malatya Valisi Aydın Baruş ise şöyle konuştu: 
"Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklerin vatandaşlarımızca her türlü tehdit ve kaygıdan uzak kullanılabilmesi için huzurlu bir ortamın sağlanması Devletimizin en temel görevlerindendir. Türk Polis Teşkilatı, 173 yıllık köklü mazisinin verdiği tecrübe ve güvenle ülkemizde özgürlüklerin ve güvenliğin teminatı olmuş, huzurumuza ve kardeşliğimize yönelen her türlü tehdide karşı yılmaz bir şekilde mücadele göstermiş, binlerce mensubunu bu uğurda şehit ve gazi vermiştir. Türk Polisi vatan, millet ve kutsal değerlerimiz söz konusu olduğunda canını ve kanını feda etmekten kaçınmamış, ülkemizin bağımsızlığı tehlike altında kaldığında demokrasinin ve seçilmiş iradenin dimdik yanında olmuştur." 

1002_47

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR"
Baruş, “Türk Polisi dün olduğu gibi bugün de, bu mücadelesini örnek bir fedakârlık ve feragat anlayışı ile devam ettirmektedir. Polisimiz; Ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C ve diğer terör odaklarına karşı, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine karşı,gençliğimizi ve geleceğimizi zehirlemek isteyen uyuşturucu çetelerine, karşı,insanlarımızın canını, malını, namusunu, şerefini ve özgür iradesini hedef alan tüm suçlulara karşı verdiği mücadelesini, üstün bir görev ve sorumluluk bilinciyle başarı ile sürdürmektedir” ifadelerini kullandı. 

"SİZLERE ONURLU BİR GÖREV TEVDİ EDİLİYOR"
Mezun olan polis memurlarına da seslenen Vali Baruş, “Bugün sizlere çok onurlu bir görev tevdi edilmektedir. Yeni görev yerlerinizin hayırlı olmasını diliyorum. Polis olmakla, ömrünüz boyunca şerefini yüreklerinizde taşıyacağınız güzel bir mesleğe adım atıyorsunuz.Polislik, gece gündüz demeden çok çalışmaya, kendinizin ve ailenizin hayatından feragat etmeye hazır olmak demektir.Polislik, halkımızı rahatsız eden her türlü olaydan rahatsızlık duymak, onu önlemek için gayret göstermek demektir. Polis sadece asayiş ve güvenliğin teminatı değil, aynı zamanda devletin ve demokrasinin itibarını koruyan muhafızdır. Polis sadece suç ve suçluları ortaya çıkararak adaletin tecellisine yardımcı olan değil, aynı zamanda yolda kalmışın, mazlumun, kimsesizlerin elinden tutan merhamet elidir” şeklinde konuştu. 

1004_15

ADAYLAR YEMİN ETTİ
Konuşmaların ardından 22. dönem polis adayları yemin ederek kep fırlattı. Tören sonunda adaylar, arkadaşları ve ailelerine sarılarak sevinçlerini hep birlikte paylaştı. 

TÖRENE KATILANLAR
Mezuniyet törenine Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ile çok sayıda davetli katıldı. 

1005_14

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!