Mesleki Ortaokullar Gelİyor! Bakan Tekİn Müjdeyi Verdi

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmeniz" dijital platformunda öğretmenlerden gelen soruları yanıtladı. Meslek ortaokullarının pilot uygulamasına başlandığını ve yaygınlaştırılacağını duyuran Bakan Tekin, yapay zekâ destekli öğrenme platformu MEB'nin öğretmenlere hizmet puanı kazandıracağını açıkladı.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "ÖğretmenİZ" dijital platformunun canlı yayınında öğretmenlerden gelen soruları yanıtladı. Eğitimin geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Tekin, meslek ortaokullarının hayata geçirilmesi için pilot uygulamaların başlatıldığını duyurdu.
Bakan Tekin, farklı mesleklerde kalifiye eleman yetiştirme konusunda yaşanan sıkıntıları göz önüne aldıklarını belirterek, "İstanbul ve Ankara’da müzik ilkokulu, ortaokulu ve lisesi açtık. Spor alanında ise spor ortaokulu hayata geçti. Aynısını mesleki ve teknik eğitimde de yaparak meslek ortaokullarını kurmayı düşünüyoruz. Pilot uygulamalar başladı, yıl sonunda değerlendirmeler yaparak yaygınlaştırma sürecine geçeceğiz" dedi.
YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ ÖĞRENME PLATFORMU MEBİ GELİŞTİRİLİYOR
Bakanlık olarak yapay zekâ uygulamalarının eğitimde nasıl kullanılabileceğine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Tekin, "MEBİ platformunu dinamik hâle getirmek ve öğretmenlerin içerik katkılarını sürekli kılmak istiyoruz. Öğretmenlerin MEBİ ve EBA gibi platformlara yaptığı katkılar artık hizmet puanına dönüşecek" şeklinde konuştu.
BRANŞ ÖĞRETMENLERİ İÇİN YENİ DÜZENLEMELER GÜNDEMDE
İlkokullarda müzik ve beden eğitimi derslerinin branş öğretmenleri tarafından verilmesine ilişkin gelen soruya da yanıt veren Bakan Tekin, "Bu konuda doğru bir planlama yapmak gerekiyor. Eğer bu dersleri branş öğretmenlerine devredersek, sınıf öğretmenlerinin ek ders ücretleri ciddi anlamda düşecek. Bunun önüne geçmek için şimdilik öğretmenlerin kendi uzmanlık alanlarında sınıflar arasında ders değişimi yapmasını teşvik ediyoruz" dedi.
Bakan Tekin, eğitimin her alanında yenilikçi adımlar atmaya devam edeceklerini belirterek, öğretmenlerin görüş ve önerilerinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Battalgazi Bölgesinde 1.193 Bağımsız Bölümün İnşaatı Tamamlanarak Teslime Hazır Hale Getirildi
- Susam Sokağı Sakinleri Kurabiye Operasyonu Oyunuyla Malatyalı Miniklerle Buluşmaya Hazırlanıyor
- Yeşilyurt Belediyesi Tehlike Saçan Metruk Binanın Yıkımını Gerçekleştirdi
- Kurucaova’da Tütün Üreticisi Kara Kara Düşünüyor: “Böyle Giderse Gelecek Yıl Ekemeyiz”
- Somuncu Baba Külliyesi Ziyaretçileri Darende’nin Doğal Lezzetlerine Yoğun İlgi Gösteriyor
- 0SEVDİM
- 1ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.