dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63834.566$

Mesnetsizlik!


Mesnetsizlik!
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, suya yapılan zam ile ilgili açıklamayı eleştirdi. Yıldırım açıklamasında; Büyükşehirler içerisinde bizim suyumuz çok ucuz diye kıyaslama yaparak bir savunma yapmak mesnetsizlik ve biçareliğin göstergesidir” dedi.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, suya yapılan zam ile ilgili son zamanlarda medyada yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Karataş'ın açıklamalarına cevap verdi.

“MASKİ'NİN GÖREVLERİ VARDIR”

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım; “Bilindiği üzere su ve kanalizasyon idareleri ülkemizde büyükşehir statüsündeki toplam 30 adet ilimizde Genel Müdürlük düzeyinde kurulmuş ve vatandaşlarımızın bu şehirlerdeki asli ihtiyaçları olan içme suyu teminini sağlamak, oluşan atık suyu kanalizasyon alt yapısını kurarak şehirden uzaklaştırmak ve uzaklaştırılan bu atık suyu atık su arıtma tesisleri ile uygun deşarj standartlarına getirerek doğaya zarar vermeyecek şekilde alıcı ortama vermek gibi asli görevleri bulunmaktadır”

“HİZMETLERİN DEVAM ETMESİ YÖNETİM BECERİSİNİ GEREKTİRİR”

“Elbette bu yapılan hizmetin belirli bir maliyeti ve bedeli olacaktır. Biz bu su ücretlerinin tamamen bedelsiz veya hesabı kitabı yapılmadan halka şirin gözükmek için siyaset malzemesi yapılarak çok düşük rakamlara yapılmasını savunmuyoruz. Bu kurumlarımızın bu hizmetleri süreklilik ve sürdürülebilirlik esasına göre devam ettirmesinin bir mecburiyet olduğunu biliyor ve o şekilde düşünüyoruz. Dolayısıyla bu sebeptendir ki bu hizmetlerinde devam edebilmesi hem mali bir hesaplama hem idari bir yönetim becerisi gerektiği bir gerçektir.”

“MASKİ, YETERSİZ VE İSTİKRARSIZDIR”

“Malatya'mızda bu hizmetleri veren kurumumuz MASKİ'yi de bu gerçekler ışığında incelediğimizde hem mali yönetim hem idari yönetim açısından yetersiz ve istikrarsız bulduğumuzu söyleyebiliriz.”

“ARTAN MALİYETLERİ İZAH ETSİNLER”

“Su fiyatları vatandaşımıza verilen hizmet ve alt yapı yatırımları doğrultusunda şekillendirilir. MASKİ'nin Sayıştay'a karşı sorumlu olarak hazırladığı faaliyet raporlarına ve kendi sitelerinde yapmış oldukları faaliyet haberlerini incelediğimizde her geçen gün hizmet miktarının, hizmet kalitesinin ve hizmet yatırımlarının azalarak devam ettiği ortadadır. Birkaç örnek verecek olursak;

Kanalizasyon şebeke görüntüleme ve temizlik işleri geçmiş raporlarda yılda 70.000-80.000 metrelerde iken 2019 yılında 15.000 metre temizlik yaptık diye birde övünerek haber yapılmıştır.

Geçmişte açılan köylerimizde ki vatandaşlarımıza hizmet eden sondaj sayısı yıllık 80-90 adet iken 2019 yılında 15-20 adet olarak yapılmıştır.

Yapılan içme suyu şebeke imalatları metrajları düşmüş

Yapılan kanalizasyon şebeke imalatları düşmüş

Yapılan laboratuvar analiz sayıları düşmüş

Her türlü vatandaşa hizmet kalemlerinde düşmüşte düşmüş

Buna karşılık şimdi su fiyatlarına zam yapılıyor. Bu yapılan zammın vatandaşa bedel ödetmek dışında nasıl bir açıklaması vardır doğrusu anlamak istiyoruz. Eğer hizmetlerde bu kadar düşüşe karşı halen maliyetlerimiz arttı diyorlarsa hangi maliyetleri artmış kamuoyuna ve Malatyalı vatandaşlarımıza bunu izah etmelerini bekliyoruz.”

“MASKİ'NİN BÜTÇESİNDEN ÇIKMIYOR”

“Ayrıca sulama suyu hizmetleri ve yatırımları olarak bolca yapılan haberlere de burada değinmek istiyorum. Sulama için yapılan yatırımların bütçe kaynağının DAP vasıtası ile geldiğini dolayısıyla MASKİ'nin bütçesinden çıkmadığını da burada ifade etmekte fayda görüyoruz.”

“YAPILAN SAVUNMA MESNETSİZLİK VE BİÇARELİĞİN GÖSTERGESİDİR”

Yıldırım sözlerini şu şekilde noktaladı: “Son olarak tekraren şunu ifade etmek istiyorum. Bu kadar azaltılmış bir görüntü hizmetleri ortada iken bu çok önemli kurumlarımızı çıkmaza sokup son anda zam yaparak vatandaşa bedel ödetmek hem bir yönetim zafiyeti hem de vatandaşa hakkı olan hizmetin verilemeyişinin bir göstergesidir. Büyükşehirler içerisinde bizim suyumuz çok ucuz diye kıyaslama yaparak bir savunma yapmak mesnetsizlik ve biçareliğin göstergesidir. Her şehrin yatırım ve üretim maliyeti farklıdır. Dolayısıyla böyle bir savunma yaparak vatandaşın aklıyla dalga geçmek ancak beceriksiz bir iradenin söylemi olacaktır diye düşünüyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!