dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2406.8
  • BIST
    10243.54
  • BTC
    65390.32$

Meteoroloji uyardı: Malatya ve Elazığ hariç…

Meteoroloji uyardı: Malatya ve Elazığ hariç…
Doğu Anadolu bölgesinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak beklentisini açıklayan Meteoroloji yetkilileri Malatya’da havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmininde bulundu.
Narin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Türkiye geneli için hava tahminlerini paylaştı. Yurt geneli için bulutlu ve yağışlı havanın beklendiği belirtilen açıklamada vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade edildi. 

Meteoroloji’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, (Çanakkale hariç) Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Siirt çevreleri ve Diyarbakır ve Batman'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur ve Isparta çevreleri ile Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENTİSİ

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Doğu kesimlerinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN

Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur ve Isparta çevreleri ile Bingöl çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda (Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Tunceli ve Bingöl) rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

MALATYA’DA HAVA ÇOK BULUTLU 

Doğu Anadolu Bölgesinde ise Malatya ve Elazığ illeri hariç aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı beklendiği belirtilen Meteoroloji uyarısında yağışların Bingöl çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiği ifade edildi. 

Malatya’da en düşük sıcaklığın 11, en yüksek sıcaklığın ise 25 derece olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bölgenin doğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor. Rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Malatyaparçalı ve çok bulutlu”

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!