Meteoroloji’den Malatya’ya uyarı! Hafta sonu zor geçebilir (10 Haziran)

Parçalı ve bulutlu hava geçişlerinin beklendiği Malatya için 10 Haziran hava tahminleri yayımlandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Türkiye genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminlerini yayımladı.
Malatya genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenen açıklamada şu ifadeler yer verildi:
“Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, (Bolu hariç) Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Antalya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Çankırı, Kırıkkale, Ardahan ve Kars çevreleri ile Ankara'nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
İç Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi ediliyor.
YAĞIŞLARA DİKKAT!
Yağışların; yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Çankırı, Kırıkkale, Ardahan ve Kars çevreleri ile Ankara'nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”
MALATYA’DA ÖĞLE SAATLERİNDE GELECEK!
Malatya’da ise en düşük sıcaklığı 16, en yüksek ise 25 derece olması beklenirken havanın da yağışlı geçeceği belirtildi. Yetkililer 10 Haziran cumartesi günü kent genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı bilgisini paylaşırken öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini belirtti.
DOĞU ANADOLU’DA HAVA YAĞIŞLI
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin kuzey kesimleri ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden sonra bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ardahan ve ;Kars çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
ERZURUM 10°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
IĞDIR 18°C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ile yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
KARS 9°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor.
Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Derleme: malatyatime.com
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.