dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62944.748$

Mevsimin ilk karı yağdı


Mevsimin ilk karı yağdı
Malatya kent merkezine mevsimin ilk karı düştü.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 Hava sıcaklığının 3 derece ölçüldüğü şehir merkezinde sabah saatlerinde karla karışık olarak başlayan yağış, daha sonra kar halinde devam etti.

1_796

HAVA SICAKLIĞI DÜŞTÜ

Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığında da düşüş yaşandı. Meteoroloji yetkililerince kar yağışının aralıklarla kar ile karışık yağmur ve kar şeklinde kadar devam edeceği belirtildi. Geçen yılla oranla kentte kar yağışının daha az görülmesi nedeniyle vatandaşlar yılın ilk kar yağışında bol bol öz çekim yaptı.

2_588

DARENDE'DE DE MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI 

Malatya'yı etkisi altına alan kar yağışı Darende ilçesinde de etkili olmaya başladı.İlçede sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı ile ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geldi. Yağışın devam ettiği ilçede yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, kar yağışı en çok çocukları ve çiftçileri mutlu etti. Okul yolunda ve okul bahçelerinde kartopu oynayan öğrenciler, kar yağışının sevincini yaşadı. Bu arada, Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kasım Gücük, sürücülerin muhtemel kazalara karşı dikkatli olmalarını isteyerek, “Karın etkili olduğu bölgemizde kazaların yaşanmaması için sürücülerin gereken önlemleri almaları gerekmektedir. Hazırlıklıyız ama yine de dikkatli olmalıyız” diye konuştu.

3_323

ÖTE YANDAN BELEDİYESİ ÇALIŞMAYINCA İŞ VATANDAŞA DÜŞTÜ 

Malatya'nın Darende ilçesinde yolları köstebek yuvasına dönen köylüler, Darende Belediyesi'nden hizmet alamayınca çareyi kendileri yollarını yapmakla bulduİlçeye Bağlı Ayvalı Mahallesi Şeref Mezrasında oturan vatandaşlar, yolların köstebek yuvasına dönmesi nedeniyle ulaşımda ciddi sorunlar yaşıyor. Konuyu birçok kez Darende Belediyesine iletmelerine rağmen çözüm bulamayan bölge halkı ise kürekleri alarak yolu kendileri yaptı.Mezranın yolunda oluşan çukurları dolduran köylüler, Darende Belediyesine tepki göstererek hizmet gelmediğinden şikayetçi oldu.

4_166

5_114

DOĞANŞEHİR'DE KAR YAĞIŞI ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

 Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde başlayan kar yağışı, çocukları sevindirdi.Kar yağışı yüksek kesimlerde 25 santimetreyi bulurken ilçe merkezinde de 8 ila 10 santimetre kadar oldu. Kara yolları karla mücadele çalışmalarını yürütüyorlar. İlçede kapalı okul bulunmamakta. ilçe trafik ve jandarma görevlileri yollarda yoğun bir şekilde kontrol yapmaktalar. Kar lastiği olmayan ticari araçlara kesinlikle geçiş izni verilmiyor. İlçe kaymakamı Halil ibrahim Köroğlu , "İlçede şuan için kapalı yolumuz ve okulumuz bulunmamakta. Bir araç Sürgü mahallemizde kar lastiklerinin uygun olmaması nedeniyle kaza yapmış ve bir bayan yaralandı. Emniyet, Jandarma ve Belediyemizle koordineli olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

2_592

1_801

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!