dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70878.42$

'MİAD'dan Ege'ye selam'


'MİAD'dan Ege'ye selam'
Narin
Malatyalı İşadamları Derneği'nin “MİAD ve Ege Bölgesi İşadamları Toplantısı” isimli organizasyonu İzmir'de gerçekleşti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan'ın da katıldığı toplantıda, MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş konuşmasında '“Biz MİAD olarak Malatyalı işadamlarını bir araya getirmeyi hedefliyoruz. İş dünyasını birbirine kaynaştırmak, daha verimli çalışmalar yürütmek, sorunları beraber tespit etmek, ilgillere ulaştırmak için çalışıyoruz' dedi.

MALATYA TIME / ÖZEL HABER

Malatyalı İşadamları Derneği'nin İstanbul dışındaki toplantılarının yenisi dün akşam İzmir'de gerçekleştirildi. “MİAD ve Ege Bölgesi İşadamları Toplantısı” isimli organizasyon, İzmir Swiss Otel Büyük Efes'deydi. Akan Global Lojistik Gümrükleme ve Müş. Tic. Ltd. Şti'nin sponsorluğundaki toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin yanısıra, Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, STK'lar, MİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve işadamları katıldı.

AKDAŞ'IN ESPRİLERLE SÜSLEDİĞİ KONUŞMASI BÜYÜK İLGİLİ GÖRDÜ

Toplantının açış konuşmasını yapan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, “Öncelikle bu güzel toplantımıza katılımınızdan dolayı teşekkür ederek konuşmama başlamak isterim. Malatyalı İşadamları Derneğimiz için İzmir'in ayrı bir değeri var. Bugüne kadar İstanbul'da yaşayan Malatyalı işadamları olarak birçok kereler hem İstanbul'da, hem Malatya'da hem de Ankara'da toplantılar tertip ettik. Bugüne kadar İzmir'de de toplantı tertip etmek istemiştik ancak bazı aksilikler sebebiyle İzmir toplantımızı bir türlü gerçekleştirememiştik. Elhamdülillah bugün bu amacımıza da ulaşmış olduk. Bizi misafir ettiğiniz için büyük bir mutluluk yaşadığımı ifade etmek isterim. Birlik ve beraberliğin güzel bir örneği olan bu toplantımıza katılımından dolayı saygıdeğer bakanımıza özellikle teşekkür etmek isterim. Biz Malatyalıların ne zaman bir toplantısı olsa, ne zaman bir sorunu olsa, ne zaman bir talebi olsa Bülent Tüfenkci beyefendiyi yanımızda görüyor ve mutlu oluyoruz" dedi.
 
AMAÇ:İŞ DÜNYASINI BİRBİRİNE KAYNAŞTIRMAK

“Biz MİAD olarak Malatyalı işadamlarını bir araya getirmeyi hedefliyoruz" diyen Akdaş "Bunu yaparken, iş dünyasını birbirine kaynaştırmak, daha verimli çalışmalar yürütmek, sorunları beraber tespit etmek, sorunları ilgilere ulaştırmak, gençlerimizin önünü açmak ve kadın girişimcilere destek olmak için çalışıyoruz. Ayrıca sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Malatya'da Sevgi Evlerini yaptık. Kimsesiz çocuklar için yaptığımız villalarda, sosyal sorumluluk adına önemli bir hizmet verdiğimizi düşünüyorum. Bu projemiz, Türkiye'ye model olmuştur. Ayrıca, Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezi'nin yanına yaptırdığımız konuk evimiz var. Burada ihtiyaç sahibi, hasta yakınları ağırlanıyor. Geçen sene 67 bin misafirimiz vardı. Konuk evimizin kapasitesini artırmak adına bu sene ikincisini yapıyoruz. Geçen seneki yoğunluktan dolayı mevcudun yeterli olmadığını görüp yenisini yapmaya karar verdik" şeklinde konuştu.
 
BURS PROJESİ TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU
 
Akdaş, MİAD olarak burs projesinin Türkiye'ye örnek oluğunun altını çizerek "MİAD Burs Platformu olarak web tabanlı bir uygulamayı hayata geçirdik. İnternet üzerinden Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bu uygulamayla bulunduğunuz yerden köyünüzün okuyan öğrencisini, hangi üniversitede okuduğunu görüp bire bir burs verebileceğiniz bir platformdan bahsediyorum. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin hiç bir siyasi veya etnik ayrışmaya sebebiyet verilmeden burs almasını sağlıyoruz. Vatanına, milletine sahip çıktıktan sonra, hangi siyasi görüye sahip olursa olsun, hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun, hangi dini inanca sahip olursa olsun, her öğrenciye, her burs verene aynı mesafede duruyor ve bütün işlerimizde bu hassasiyetle hareket etmeye çalışıyoruz" dedi.
 
MALATYALILAR TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİNİN HAMURUDUR
 
"Malatyalılar Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin hamurudur" diyen Akdaş konuşmasını şöye sürdürdü: "Malatyalılar Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin hamurudur. Malatyalılar, rahmetli Özal ve İnönü'yle birlikte ülkemize damgasını vurmuştur. Bugün de sayın bakanımızla Türkiye'ye damgasını vurmaktadır. Malatyalılar'da bölücülük yoktur. Birlik ve beraberlik vardır. Vatan, bayrak ve misak-ı milli, aşımızdan, işimizden ve çoluk çocuğumuzdan önemlidir. Biz birlik ve beraberlik noktasında kenetlenmek zorundayız. Siyasi veya etnik farklılıklarımızın bizim ayrışma sebebimiz olamaz. Ancak ve ancak bizim için mozaik olabilir. Çocuklarımıza daha güzel bir ortam, daha güzel bir vatan ve daha güzel bir gelecek bırakmak zorunda olduğumuzun bilinciyle hareket etmeliyiz. Sözlerimi fazla uzun tutmadan, toplantımıza emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”


ÇÖZÜM İÇİN EMEK SARFEDİYORLAR

Kürsüye gelen Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki milletvekilleri arasında Malatyalı vekillerle sürekli istişareler içinde olduğunu kaydederek, “Ülkemizin sorunlarının çözümü konusunda özellikle Malatyalı milletvekillerimiz büyük çaba sarf ediyorlar. Meclis'te 6 tane Malatyalı milletvekili var. Bunların 5 tanesi Ak Partili milletvekili. Bir de CHP'li. Bu çalışkan vekillerimiz arasında biri var ki, yeri ayrıdır. Sayın Öznur Çalık'tan bahsediyorum. Malatya'nın M'siyle ilgili veya Türkiye'nin bütünlüğüyle ilgili olumsuz sayılabilecek en küçük bir şeyde bile hemen ileri atılıp itirazını yapar. Sayın Çalık'ın şahsında bütün Malatyalı kadınları kutluyorum. Erkek vekillerimize gelecek olursak da hepsi birbirinden kıymetli insanlar. Ama birisi var ki en kıymetlisi. Malatya'nın haysiyetini, gururunu, çalışkanlığını saygı değer bakanımız temsil ediyor. Sorunların tespitinde ve çözümünde sayın bakanımıza rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Telefonlara çıkmamak gibi kompleksi yok. Arayan herkes hemen ulaşıyor. Sorun varsa, çözüm gerekiyorsa, Malatya'nın böyle kıymetli bir Malatyalısı var. Şahsında bütün Malatyalıları kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

"IMF RAKAMLARI REVİZE ETMEK ZORUNDA KALACAK"

Söz alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ise konuşmasında "Malatya, Türkiye'de sevginin, hoşgörünün, barışın, birlik ve beraberliğin, ortak kültürel birikimin en güzel harmanlandığı illerimizin başında gelir. Malatya, hem girişimci ruhuyla, hem barış ve sevgi dolu yürekleriyle bulundukları her ortamda canlılık katan, hareketlendiren ve mayası olan evlatların yetiştiği yerdir. Malatyalılar, hoşgörülü, çalışkan, insani ve girişimci ruha sahip insanlardır. Malatyalı aynı zamanda vefalıdır. Türkiye'nin her şehrindeki, dünyanın her yerindeki Malatyalıların başarılarıyla iftihar ediyoruz. Türkiye zor dönemlerden geçiyor. 15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bu, millete karşı yapılan bir darbe girişimiydi. Milletin sağduyusu, birlik ve beraberliğiyle sivil bir mücadeleyle bu hain darbe girişimini atlattık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kısa sürede ekonomiyi toparlayarak yolumuza devam ettik. Böyle bir saldırı ve akabinde yaşanan terör olaylarını ele aldığımızda herhangi bir ülke, bırakın 6 ayı 6 yılda zor toparlanırdı. 2016'da büyüme oranlarımızla, 2017'de yüzde 7 civarında büyüme oranlarını yakalamış olacağız. Geçtiğimiz gün IMF büyüme rakamlarını revize etti. Göreceksiniz, 2018'de de bu büyüme oranlarını yakalayacağız ve IMF bir kez daha büyüme rakamlarını revize etmek zorunda kalacak” dedi.
 
"TÜRKİYE'Yİ HAKETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ"

 “Biz üreteninin ve çalışanın yanındayız. Türkiye'ye güvenip üretim yapan kimseyi bu topraklar mahcup etmedi" diyen Bakan Tüfenkci "İnşaallah bundan sonra da Türkiye'yi hak ettiği yere getireceğiz. İzmir Türkiye'nin gözbebeği, gelişime açık ve kalkınmanın lokomotifi bir şehirdir. İzmir, Türkiye'nin batıya açılan kapılarından birisidir. İzmir, potansiyelini doğru kullandığında Türkiye'yi şaha kaldıracak şehirlerden birisidir. Özellikle yatırım yapmak isteyen girişimcilere destek olmak hem de ihracatta karşılaştıkları sorunları aşmak için vermiş olduğumuz desteklere devam edeceğiz. Eylül ayı ihracat rakamlarına baktığımızda da bu yükselişin devam ettiğini gözlemleyebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE 2 MİLYONA ULAŞTIK”

"Markalaşmanın ne kadar önemli olduğunu da hepimiz yaşayarak görüyoruz. İhracatta yeni pazarlara açılmamız gerekiyor" diyen Tüfenkci, konuşmasını şöyle devam etti: “Markalaşmanın ne kadar önemli olduğunu da hepimiz yaşayarak görüyoruz. İhracatta yeni pazarlara açılmamız gerekiyor. 2000'li yılların başında yüzde 56 düzeyindeki düşük teknolojili ürünler bu yıl yüzde 32 seviyelerine kadar gerilemiştir. Reel sektördeki olumlu gelişmeler yaptıklarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Sanayi üretimimiz yıllık bazda yüzde 36 arttı. Sektörlerdeki güven endeksinin de arttığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde başlattığımız istihdam seferberliğinde 2 milyon yeni istihdama ulaştık. Bunu sürdürülebilir hale getirmek gerekiyor. Her yıl 1 milyon insanımız iş gücüne katılıyor. Her yıl 1 milyon kişiye iş bulmamız lazım. Türkiye her yıl yüzde 5'in üzerinde büyüme oranlarını yakalamamız lazım ki bu gençlerimize iş bulalım. Biz hükümet olarak, sanayici ve ticaret erbabımızın yanındayız. Getirilen stratejik yatırımların bir ortağı olmak istiyoruz. Türkiye'nin cari açık sorununu çözecek projelere destek vereceğiz. Böyle bir teşvik sistemini de getirmiş olduk. Garanti fonunu devreye sokarak orta boy ve küçük işletmelerimizin çarklarının döndürülmesi, 2017'deki büyüme rakamlarına destek verdi. Tarım ürünlerindeki bolluğu da dikkate alırsak, bütün sıkıntılara rağmen ülkemizin yoluna devam edecek". 

“OYNANMAK İSTENEN OYUNLARA SEYİRCİ KALMIYORUZ”

“Bu coğrafyada güçlü olmamız lazım” diyen Tüfenkci, “Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunu görüyoruz. Hemen güneyimizde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu ve orada oluşturulacak terör yuvaları planlıyorlar. Türkiye'yi sıkıştırma planları yapılıyor. Biz bu oyunlara seyirci kalmıyoruz. O oyunları bozmak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Türkiye'nin istikrarını ve huzurunu devam ettirme noktasında her türlü şeyi yapıyoruz. Biz birlik olalım. Beraber olalım. Kimseyi ayrıştırmadan 80 milyonu bir ve beraber olalım. Refah düzeyini artıralım. Demokrasinin daha da yerleşmesi için gayret gösterelim. Bütün gayretimiz ve çabamız budur. Sizler biraz önce de ifade ettiğim gibi ülkemizin güzide kentindesiniz. Buradaki duruşunuzla, bu kente olan katkınızla ve bu kentin değerleriyle Malatya'nın ruhu birleştirildiğinde çok daha büyük işlere imza atılacağından eminim. İzmir kalkınan ve gelişen bir kent, serbest bölgeleriyle, limanları ve iş sahası imkanlarıyla çok mümbit bir kent. Bu kentin ticaretinde Malatyalı hemşerilerimin olmasını canı gönülden arzuluyorum. Hemşerilerimin bu kentin potansiyelini harekete geçireceğini biliyor, onların potansiyelleriyle bu şehrin potansiyelini birleştirmenin çok önemli olduğunu görüyorum. İzmir'in potansiyelini harekete geçirecek hemşerilerime şahsen her türlü desteği vereceğimin sözünü veriyorum. Sizlerin yanında olduğumuzu bilin. Bu toplantıya emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Allah'a emanet olun. ” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye plaket takdiminde bulundu.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!