dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2456.9
  • BIST
    9772.63
  • BTC
    64346.12$

MİAD Kolukısa'yı ziyaret etti


MİAD Kolukısa'yı ziyaret etti
MİAD yöneticileri bir süre önce HSYK Teftiş Kurulu Başkanı olan Yunus Nadi Kolukısa'yı ziyaret etti.Kolukısa'nın hukuk alanında verdiği mücadeleye dikkat çeken Genç MİAD Başkanı Murat Gönültaş, 'Özellikle Tahşiye kumpası hususunda yaptıklarınızı medyada okuduk. Allah sizden razı olsun. Ömrünüze ömür katsın' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- ÖZEL

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) kısa bir süre önce HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa'yı makamında ziyaret etti. MİAD faaliyetleri hakkında Kolukısa'ya bilgi verildi.Hukuk alanında yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Kolukısa'ya teşekkür eden Genç MİAD Başkanı Murat Gönültaş, "Özellikle Tahşiye kumpası hususunda yaptıklarınızı medyada okuduk. Allah sizden razı olsun. Ömrünüze ömür katsın" dedi.

MİAD yöneticileri de Kolukısa'ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, makamdan ayrıldı. Ziyarette MİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Nevzat Elmalı, İrfan Aslan, MİAD Üyesi Arif Karaca, Mehmet Mert Çınar, Şaban Taçyıldız, Genç MİAD Başkanı Murat Gönültaş, Genç MİAD Yürütme Kurulu Üyesi Ilgın Sinan, ve Araştırmacı Gazeteci Murat Çetin hazır bulundu.

ÖZ'E TUTUKLAMA TALEBİ
Bir süre önce HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa'nın ismi özellikle Ergenekon ve Balyoz Davaları gibi büyük davalara bakan savcı ve hakimlerle ilgili soruşturmayı yürütmesiyle gündeme geldi. Hatta bu soruşturmaların biri sebebiyle Ergenekon ve Balyoz davalarının savcı Zekeriya Öz için tutuklama kararı çıkarmıştı.

FETÖ'YLE MÜCADELE ETTİ
Fetullahçı Terör Örgütü'nün eleman devşirdiği dershaneler tartışmasıyla alevlenen ve daha sonrasında 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarıyla zirve yapan hakim ve savcılar için açılan soruşturmaları da yürüten kişi Yunus Nadi Kolukısa'ydı.2005 yılında adalet müfettişliğine atanan Kolukısa, 2011 yılında Yargıtay Cumhuriyet savcılığı görevine getirilmişti. Kolukısa, son olarak geçtiğimiz Nisan ayında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başmüfettişi olarak görevlendirilmişti.

KUMPASLARI DEŞİFRE ETTİ
Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul eden ve devlet içinde devlet türünden yapılanmaların uzmanı olan Kolukısa, “Terör örgütü üyeliği ve organize suç örgütü üyeliği gibi suçlamalar ve uydurma isimlerle dinlenen ünlüler için kumpas hazırlıklarının yapıldığı da anlaşılmıştı. Siyasetçi, gazeteci, işadamı ve bürokratlardan oluşan dinlenenler listesi bir hayli kabarıktı. Bu listeyi ortaya çıkaran isim

YUNUS NADİ KOLUKISA KİMDİR?
Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde 1972 yılında dünyaya gelen Yunus Nadi Kolukısa, sırasıyla Derme İlkokolu, Atatürk Ortaokulu ve Turan Emeksiz Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden mezun oldu. 1994 yılında hakim adaylığına başlayıp sırayla Başyayla, Karaman, Horasan, Erzurum, Dursunbey ve Balıkesir Cumhuriyet savcılıklarında bulundu. 2005 yılında adalet müfettişliğine atanan Yunus Nadi Kolukısa, 2011 yılında Yargıtay Cumhuriyet savcılığı görevine getirildi. Kolukısa'nın son olarak 2015 yılı Nisan ayında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başmüfettişi olarak ataması yapıldı.

2016 Mart ayında HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

 



elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!