dore okulları
Malatya
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2426.5
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63591.18$

Millet oyunu birlikte bozdu


Millet oyunu birlikte bozdu
MİAD Başkanı Yunus Akdaş, 15 Temmuz gibi bir geceyi hayatı boyunca yaşamadığını belirterek, 'O gece Türkiye'yi parçalamak ve yok etmek isteyenlerin bir oyunuydu. 15 Temmuz'a karşı başarılı mücadele milletçe verildi' dedi.
Narin

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise MİAD'ın 63. Aylık toplantısının onur konuğu olarak katıldı.

HABER MERKEZİ- İSTANBUL

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) 63. Aylık toplantısı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleşti. Wyndham Grand Istanbul Europe Gunesli Otel gerçekleşen toplantıda 2017 Türkiye ve Dünya Ekonomisi ile Başarıya Odaklanmak konu başlıkları ele alındı.

Malatya'nın cazibe merkezi olması, geleceğin yıldızları projesi ve konukevinin büyük önem taşıdığını anlatan MİAD Başkanı Yunus Akdaş,
"60 yaşındayım, bu zamana kadar pek çok olumsuz olayla karşılaştım. Fakat 15 Temmuz gibisini hiç görmedim" dedi. O gecenin Türkiye'yi parçalamak ve yok etmek isteyenlerin bir oyunu olduğunu kaydeden Akdaş, 15 Temmuz'a karşı başarılı mücadelenin milletçe verildiğini anlattı.


"ÇOK ÇALIŞKAN BİR BÜROKRAT"
Toplantının onur konuğu olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in işine odaklanan bir şahsiyet olduğunu kaydeden Akdaş, tribüne oynayanlardan çok şey kaybetti. Halbuki bizim olmamız gereken yer burası değil. Kendisini çalışkanlığından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

MALATYALI İŞADAMLARI ÇOK ÇALIŞKAN
Malatyalı işadamlarının da oldukça çalışkan olduğunu belirten Başkan Akdaş, "İstihdam sağlamak açısından Malatyalı işadamları oldukça başarılı. Vatanseverlik noktasında da oldukça başarılıyız. biz bununla gurur duyuyoruz. Malatya'ya konukevini nasıl yapalım diye düşündüm. daha iyi nasıl yaparızın peşindeyiz. Çok güzel bir iş çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

DÜŞMANIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYİN
Malatyalı işadamlarının o geceden sonra ürünlerin pazarlamaktan çok birlik ve beraberliği düşündüğünü söyleyen Akdaş: İşadamlarından rica ediyorum biz çalışmazsak düşmanın ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Biz İşadamları olarak işimize bakacağız" dedi. Türkiye'nin tasarrufları noktasında bazı problemleri olduğunu anlatan Akdaş, "Aramızda bankacı arkadaşlar var. Bu faizler niçin bu kadar yüksek diye sorduğumuzda alırken yüzde 11 civarı alıyoruz size de verirken 2-3 puan kar ediyoruz diyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ancak Türkiye'de bir tasarruf problemi var. Türkiye'de bankacılığınızı yaparken, işadamlarına destek olup kar etmeseniz, 2017 yılını böyle geçirsek 2018'e böyle girsek ne olur" diye sordu. İşadamlarının kazancının bu ülke için olduğunu kaydeden Akdaş, "Bir kez de az kazansanız ne olur. Kamu bankaları bize yakınmış gibi davranıyorlar. Fakat bunu hissettirmeyorlar. İşadamlarına yardım edilmiyor, daha çok yardım edilmiyor" dedi.

YARDIMLAR PİYASAYI DARALTIYOR
Kentsel dönüşüm nedeniyle konut yardımlarını 700 lira verildiğini anlatan Başkan Akdaş, bu yardımlar az olduğu için, hane halkının gelirlerinin bir kısmını kiraya verdiğini belirterek, iç piyasada daralma olduğunu anlattı. Akdaş, "Döviz borcu olanlara Allah yardım etsin. 104 firmamızın ciddi borcu olduğunu biliyoruz"dedi. Başkan Akdaş, bu Pazar 18.30'da oynanacak Malatyaspor maçına tüm hemşerilerini de davet etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!