Milletimizin başı sağolsun!..

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,4 şiddetindeki depremde Malatya’da da 140’ın üzerinde binanın çöktüğü gelen ilk bilgiler arasında. Şu ana kadar enkazlardan 20’nin üzerinde cenaze çıkarılırken, aramalar halen devam ediyor.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli yaşanan 7,4 şiddetindeki deprem Malatya’da çok sayıda binayı yıktı. İlk gelen bilgilere göre kent merkezinde 140’ın üzerinde bina tamamen çökerken, binlerce evde de ağır hasar meydana geldi. Vali Hulusi Şahin’in verdiği bilgilere göre ilk belirlemelere göre 23 vatandaş hayatını kaybederken 400’ün üzerinde ise vatandaşın yaralandığını belirtildi.

Enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar yoğun çaba sarf ediyor. Güvenlik güçlerinin de teyakkuza geçtiği deprem sonrasında halk sokaklarda artçıların geçmesini bekliyor.
Kentin birçok bölgesinde yıkılan binalarda aramalar devam ederken, çevre illerden gelecek arama kurtarama ekiplerinin de Malatya’ya desteğe geleceği ifade edildi.

Malatya Valiliğinde de kurulan kriz masasında Vali Hulusi Şahin başkanlığındaki ekip gelen ihbarları değerlendirerek ekiplerin bölgelere gitmesini sağlıyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Son Usta Havlu Atıyor! Çeyiz Kültürünün Unutulmaz Parçası Yorgancılık Yok Olma Noktasında
- Behçet Bakır’ın İsmi Gündemde! Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır Neden Resmi Makamlara Gidiyor?
- Seçim Bitecek Köprü Gelecek Demişlerdi Ama Akçadağ ve Yazıhan Halkı Tohma Çayı'nı Halâ Yüzerek Geçiyor
- Meclis Üyeleri Mahallelerin Taleplerini ve İlçenin Geleceğini Bu Toplantıda Masaya Yatırdı
- MHP Battalgazi İlçe Başkanı İlhan İlhan Görevinden İstifa Etti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 2ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.