MİLLETVEKİLİ ÇALIKÂ'DAN DİN GÖREVLİLERİNE ZİYARET

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Malatya Din Görevlileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Milletvekili Çalık'ın beraberinde Battalgazi İlçe başkanı Osman Güder, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık ve partili yöneticiler yer aldı.
Malatya Din Görevlileri Koruma ve Yardımlaşma Derneğini Başkanı Abdulkadir Ateş, “Camiler barışın, sevginin, saygının sembolü, işaretidir. Camide protokol yok, zengin, fakir, amir, küçük, büyük herkes orada bulunuyor ve ümmet olma bilincini orada herkes deklare ediyor” dedi.
Milletvekili Çalık ise, özellikle din görevlisi hocalara yapmış olduğu hizmetler için teşekkür etti. Camilerin sadece ibadetlerin yapıldığı yerler değil aynı zamanda sosyal paylaşımın, kardeşliğin, huzurun bir arada olduğu mekanlar ve öğretiler olduğunu belirten Çalık, şöyle konuştu: "Siz, orada verdiğiniz vaazlarla toplumu aydınlatıyorsunuz, bilinçlendiriyorsunuz, bizim ışığımızsınız, bizim yol göstericilerimizsiniz. 10 yıllık AK Parti iktidarında din görevlileri ile alakalı çok önemli işler yaptık. Hatırlatmak gerekirse, 2012'de kadrolu statüde bin 786 imam-hatip, 146 müezzin, sözleşmeli statüde 6 bin 275 imam-hatip aldık ve 644 müezzin olmak üzere toplam 8 bin 441 din görevlisi atandı."
Türkiye'de toplam 7 bin 727 yeni cami ve mescitin ibadete açıldığını anlatan Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Camilerin tamamı hayır işleri kapsamında şahıslar ve dernekler tarafından yapıldı. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum, vakıflar tarafından yapıldı. 1 Mart 2013 tarihinden itibaren yıllar itibariyle Vakıfların Genel Müdürlüğümüz tarafından tamir, bakım, onarım, restorasyon yapılan eser sayımız 2 bin 500 tanedir. Vakıf kültür varlıklarının proje ve onarımları için 1 Ocak 2003 tarihinden bugüne toplam 722 milyon 712 bin TL harcama yapıldı.”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Bahçelerde Büyük Hareketlilik Kapıda: Darende’de Kayısı Sezonunun İlk Misafirleri Çadır Yaşamına Başladı
- Malatya Pütürge'de Kabus Geri Döndü: Kontrol Altına Alınan Orman Yangını Yeniden Başladı
- İtfaiye Ekipleri Zamanla Yarıştı: Kentin Dört Bir Yanından Alevler Yükseldi
- Malatyalı Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in Özel Kalem Müdürü Sadık Can Köksal Gözaltına Alındı
- Malatya'da Yılan Savar Muhtar Olarak Tanınan Ali Berktaş Metrelik İki Kara Yılanını Elleriyle Yakaladı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.