dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63737.294$

MİLLETVEKİLİ ÇALIKÂ'TAN ERKEKLERE Â'KADINA ŞİDDETÂ' UYARISI


MİLLETVEKİLİ ÇALIKÂ'TAN ERKEKLERE Â'KADINA ŞİDDETÂ' UYARISI
Narin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın organizesi ile 40 ilde ‘Aile İçi İletişim Semineri' kapsamında Malatya'da düzenlenen seminere AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da katılarak, erkeklere kadına şiddet konusunda uyarılarda bulundu.
Yeşiltepe Semt Konağı Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Oktay Taş, “Aile kurumunu güçlendirilmesi kapsamında ülke genelinde eğitici, bilgilendirici ve aydınlatıcı eğitim programları düzenliyoruz. Temel konumuzda aile içi iletişimdir. Bu tür eğitim çalışmalarını modern toplumda zayıflayan aile kurumun yeniden güçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Milletvekili Öznur Çalık ise şöyle konujştu:
“Evlatlarımız ister kız, ister erkek olsun, her halükarda bir kere sevgi ortamında büyüdüğünde, severek büyüdüğünde, anneye, babaya ve büyüğe saygıyı gördüğünde , bir sonrakinde kendiside diğerlerine uygulayacaktır diye düşünüyoruz. Bizim maalesef ülke içinde yaşadığımız en önemli iletişimsizlik kadına uygulanan şiddettir. Türkiye'de ve tüm dünyada her iki kadından bir tanesi şiddete maruz kalıyor ve dayak yiyor. Şöyle bir algı var, ‘Ya kocasıdır, severde, döverde.' Bu kocasıdır. Severde, döverde dediğinizde sadece eşiniz için söylüyorsunuz. Kendi kızınıza şiddet uygulandığında eniştenin karşısında dimdik dağ oluyorsunuz.”
AK Parti döneminde yapılan yasal değişikliklerle kadını maruz kaldığı şiddete karşı korunduğunu ve koruma altına alınarak kadının pozitif ayrımcılığa tabi tutulduğunu anlatan Çalık, “Bizim örneğimiz Peygamber Efendimiz ve Hatice annemiz ise bizimde onların aile hayatını uygulamamız gerekir” diye konuştu.
Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kızınız şiddeti gördüğünde canınız nasıl acıyorsa o şiddet uygulanan kadınında bir anne ve babası var. Onunda canı ve ciğeri öyle acıyor. Bir insan hakkı ihlali olarak kadına uygulanan şiddetin ortadan kaldırılması için bir yasal düzenleme yaptık. Bu yasal düzenlemeleri biz kadına anlatmak yerine erkeklere anlatmanın daha makul olduğunu düşünüyoruz.”
Seminerde İletişim Uzmanı Oğuz Benlioğlu tarafından ‘Aile İçi İletişim' konusunda mahallenin erkek sakinlerine bilgi aktarıldı.
Çalık, çarşı merkezinde bir ayakkabı mağazasının da açılışını gerçekleştirerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!