Malatya
09 Ağustos, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    40.70
  • EURO
    47.43
  • ALTIN
    4444.4
  • BIST
    10.973
  • BTC
    117597.65$

Milyonluk vurgunu titiz çalışmayla ortaya çıkardılar!


Milyonluk vurgunu titiz çalışmayla ortaya çıkardılar!
Şanlıurfa 2’nci Organize Sanayi Bölgesinden Malatya'ya gidecek olan, piyasa değeri 2 milyon 800 bin lira olan 27 ton ipliği alıp kayıplara karışan nakliyeci kılığındaki dolandırıcılar, jandarmaya takıldı. Dolandırıcılar Gaziantep'te yakalandı.

HABER MERKEZİ-ŞANLIURFA 

 Şanlıurfa'da sahte belge ve plaka ile piyasa değeri 2 milyon 800 bin lira olan 27 ton ipliği alıp kayıplara karışan nakliyeci kılığındaki dolandırıcılar, jandarmanın iğne ile kuyu kazar gibi yaptığı çalışma sonucu Gaziantep'te yakalandı.

MALZEMELER MALATYA'YA ULAŞMADI 

Edinilen bilgiye göre olay, 22 Kasım 2022 tarihinde Şanlıurfa 2’nci Organize Sanayi Bölgesinde yaşandı. Fabrika yetkilileri, Malatya’ya iplik göndermek için bir nakliye firmasıyla anlaştı. Fabrikaya gelen nakliyeci kılığındaki dolandırıcılar, sahte belgeler göstererek piyasa değeri 2 milyon 800 bin lira olan 27 ton ipliği sahte plakalı bir tıra yükledi. Fabrikadan alınan malzemelerin Malatya’ya ulaşmadığını öğrenen fabrika yetkilileri, durumu jandarma ekiplerine haber verdi.

AMANSIZ TAKİP BAŞLADI 

Fabrikanın güvenlik kamerasını inceleyen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) aracın plakasını belirledi. Aracın sahibine ulaşan ekipler, sahte plaka kullanıldığını ve taşımacılığın o araçla yapılmadığını öğrendi. Fabrika çıkışından itibaren yüzlerce güvenlik kamerası ile şehir polis kamerasını inceleyen ekipler, tırın Şanlıurfa ilinden ayrıldıktan sonra Malatya istikameti yerine Gaziantep’e doğru gittiğini belirledi. Dolandırıcıların yolda sahte plakayı söküp çekiciye ait gerçek olan 73 AAR 791 plaka ve dorseye ait 31 AAP 939 plakayı takıp Gaziantep’e gittiğini tespit eden ekipler, sistem üzerinden araç sahibinin kimliğini belirledi.

EKİPLER OPERASYON DÜZENLEDİ 

Tırın Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi nüfusuna kayıtlı S.K.’ye ait olduğunu belirleyen ekipler, Gaziantep’teki adresine operasyon düzenledi. Operasyonda şahıs gözaltına alınırken evin önündeki tıra ise el konuldu. Şahsın evinde yapılan aramada olay günü giydiği elbiseler ile şapka ele geçirildi.

TONLARCA İPLİK YETKİLİLERE TESLİM EDİLDİ 

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, çalıntı malzemenin Gaziantep’te kiralanan bir depoda saklandığını belirledi. 28 Kasım 2022 tarihinde depoya baskın düzenleyen ekipler, olayın diğer failleri olan M.D. ve A.D. isimli şahısları üzerlerinde çok sayıda sahte ruhsat, sahte kimlik, cep telefonu ve GSM kartı ele geçirdi. Depoda yapılan aramada 27 ton iplik bulunarak fabrika yetkililerine teslim edildi.

3 ZANLI DAHA ARANIYOR 

Gözaltına alınan S.K, M.D. ve A.D., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken A.G., M.G. ve M.K. isimli şahısları yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!