dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2489.4
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63785.23$

Minik canı hep birlikte kurtardılar


Minik canı hep birlikte kurtardılar
Ekşisözlük’te açılan ‘Malatya’da ölüme terk edilen kedi başlığı’ büyük tepki topladı. İnönü Caddesi üzerinde bulunan Gökmen Apartmanı’nın altında yer alan boruda kedi miyavlaması duyuldu. Çok sayıda vatandaşın yorum yaparak, dikkat çektiği minik kedi, boru kırılarak kurtarıldı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'da ölüme terk edilen kedi başlığıyla Ekşisözlük'te gündeme gelen olay İnönü Caddesi'nde yaşandı. Gökmen Apartmanı'nın altında yer alan boruda duyulan kedi miyavlaması üzerine, duyarlı vatandaşlar sosyal medyadan organize oldu. Kısa bir süre içinde pek çok Malatyalı'nın haberdar olduğu olaya, belediye ekipleri müdahale etti. Yavru kedi, belediye ekiplerinin başarılı çalışması sonucu, sıkışıp kaldığı borudan kurtarıldı.

Ekşisözlük'te yavru kedinin sıkışıp kaldığı yerle ilgili atılan mesajlar da gülümsemelere neden oldu. O mesajda sözkonusu bina, “adres, eski tekel karsisi, doga cadde karsisi, bellona bitişiği gökmen apartman tam kapısının dibinde" şeklinde tarif edildi.


Yazılan bazı dikkat çekici mesajlar şöyle:

“bugünden sonra yaşama şansının iyice düşeceğini düşünürsek, mutlaka bir şeyler yapılmalı bugün, dilerim can kurtarılır, başlığı duyuran arkadaşın yüreğine sağlık”

“kurtarilmazsa kayisi yemeyiz boykot ederiz, keyfin bilir malatya”

“tanıdığım malatyalılar hep iyi hep duyarlı ve merhanetli insanlardı. bu olayın uzamasını malatya insanına özgü anaçlık ve babacanlık duygularına yakıştıramadım. olmadı malatya. yazık yazık o da bir can, ağzı var dili yok. derdi olsa anlatamaz bile. bu duyarsızlık tüm yurdumuzun genelinde var ne yazık.

malatyanın kedi sınavıdır. insanlıktan sınıfı geçip geçemeyeceklerini merakla bekliyorum... kediciğin kurtulması dileğiyle...böyle kötü olaylar hep bayramlara denk geliyor bende. iki yıl önce de yeni doğmuş yavru bir kedi, bayrama denk gelen doğduğu gecenin ertesi günü -annesi göbek bağını koparmadığı için- karnı yarık, bağırsakları dışarıda, onu şehirdeki tek açık veterinere hızla yetiştirmeye çalışırken, o saate kadar hayvanın can çekişmesini görüp de bir şey yapmayan, "nasıl olsa ölür." "hem zaten bayram, açık yer yoktur." diyenlerin ısrarımla harekete geçişi ve kurtarma çabaları, üzüntüleri geliyor aklıma. inanamıyorum hala öyle dediklerine. çünkü o pişmanlıklarını ve içlerindeki iyi insanı gördüm yüzlerinde ağlarlarken; kedicik acı çekmesin diye veterinerde uyutulduğunda... veterinere vardığımızda yavru hala canlıydı. meğerse onu ölüme yetiştirmişiz... çok üzüldüm... şimdi düşünüyorum da hayvan ben gelene kadar 6 saatten fazla o şekilde acı çekti... benim iknam da 1 saati buldu desek. sırf acısını dindirmek için bile değerdi o çabaya. görüp, durup da hiçbir şey yapmamak... nasıl rahat edebilir ki bir insan?”


"olay yerinden bildiriyorum kedi kurtulmuş :))))))"

https://eksiup.com/p/ks76042symeq

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!