dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2311.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70776.91$

MTSO hamlesi başlıyor


MTSO hamlesi başlıyor
Malatya ihracatı 3 milyar dolara ulaşmalı
Narin


Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda Malatya'nın da sıçrama yakalayacağını belirten Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, o süreye kadar kayısı ihracatının 900 milyon dolara çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. Malatyalı işadamlarının girişimleriyle ilin toplam ihracatının ise 3 milyar dolara taşınacağını anlatan Balin, Malatya ticaretini geliştirecek strateji ve eylem planının oluşturulması için projelerin hazır olduğunu vurguladı.

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleriyle ilgili çalışma yürüten Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda kayısı ihracatına ağırlık verileceğini söyledi. Kayısı ihracatının 900 milyon dolara çıkarılmasının öncelikli hedef olduğunu belirten Balim, Malatyalı işadamlarıyla el ele vererek ilin toplam ihracatının ise 3 milyar dolara taşınacağını aktardı. Malatya ticareti için strateji ve eylem planını için proje gelişirileceğini de ifade etti.

İHRACATIMIZ ARTMIYOR!
MÜSİAD olarak Malatya'nın sosyo-ekonomik gelişimi için çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini belirten Balin, "Sektörel analizler, KOBİ'lerde kurumsallaşma, mesleği eğitim ve girişimcilik konularında çalışmalarımız var. İhracat özelinde önemli bir seferberlik başlattık. Başta Bakanımız Bülent Tüfenkci olmak üzere ihracatla ilişkili tüm tarafların ve işadamlarının katkısıyla gerçekleştirilecek proje inşallah bu ilkbaharda tamamlanacak. Malatya sanayisi potansiyeline göre yavaş bir gelişme gösteriyor. Kamuoyunda 3. OSB olarak anılan 1. OSB genişletme çalışmaları kapsamında katma değer ve istihdam etkisi yüksek yatırımların önceliklendirilmesi gerekiyor. AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne Malatya'nın ihracatının hiç gelişmediğini ifade ediyorum. O dönemde ihracatımız 250-350 milyon dolar arasındayken, 2015 yılının ihracat rakamlarının yine 300 küsür milyon dolar olduğunu görüyoruz. Bu Malatya'nın çok büyük bir eksiğidir” açıklamalarında bulundu.

HENÜZ ADAY DEĞİLİM
MTSO seçimleriyle ilgili seçimleriyle ilgili çalıştığını belirten Baim, "Henüz adaylıkla ilgili bir süreç düşünmüyorum. Ancak altyapı çalışmalarımızı şuanda sürdürüyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası'nın seçim tarihi henüz belli değil. Şubat ayı ya da Mayıs ayında olması gerekiyordu. Referandumdan dolayı Eylül ayına kayabileceğini söylüyorlar. Önümüzdeki hafta Ankara'da Gümrük ve Ticaret Bakanımızın müşaviriyle bu konuyu daha detaylı bir şekilde görüşeceğim” diye konuştu. MTSO seçimleriyle ilgili bir ekip çalışması içinde olduklarını belirten Balim, kendisine bir görev verilirse hayır demeyeceğini kaydetti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!