Muaythai Türkiye Şampiyonası İçin Geri Sayım Diyarbakır’da Başladı

Diyarbakır, 15-19 Nisan 2026 tarihleri arasında Okul Sporları Muaythai Gençler (A-B) Türkiye Şampiyonası’na kapılarını açıyor. Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından görevlendirilen 46 kişilik uzman hakem kadrosunun yönetiminde gerçekleşecek organizasyonda, genç sporcular Türkiye şampiyonluğu için ringe çıkacak.
Diyarbakır, 15-19 Nisan 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan Okul Sporları Muaythai Gençler (A-B) Türkiye Şampiyonası için tüm hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen genç sporcuların birincilik kürsüsü için mücadele edeceği organizasyon, kentin spor atmosferine hareketlilik kazandıracak.
46 KİŞİLİK UZMAN HAKEM KADROSU AÇIKLANDI
2025-2026 eğitim-öğretim yılı faaliyetleri kapsamında icra edilecek şampiyonada görev alacak 46 kişilik hakem listesi duyuruldu. Türkiye Muaythai Federasyonu’nun titiz çalışmaları sonucunda belirlenen ekipte; 23 uluslararası ve ulusal hakemin yanı sıra mesleğinin henüz başında olan aday hakemler de görev alacak. Samsun’dan Mersin’e, Malatya’dan İstanbul’a kadar pek çok şehirden gelen hakemler, adaleti tesis etmek için ring kenarında hazır bulunacak.
YÖNETİM KADROSU VE BÖLGE BAŞKANLARI SAHADA
Müsabakaların koordinasyonunda Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkan Yardımcıları Erdinç Patlar ve Kahir Arslan kritik roller üstlenecek. Organizasyonda ayrıca Karadeniz, Marmara ve Güneydoğu Anadolu Bölge Hakem Kurulu başkanları da yer alacak. Karadeniz BHK Başkanı ve Uluslararası Hakem Tuncay Karaal, organizasyona dair yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’da ringe çıkacak olan gençlerimiz, Muaythai sporunun geleceğidir. Bizler, uluslararası standartlarda ve tam bir tarafsızlık içerisinde bu müsabakaları yöneterek, sporun ruhuna yakışır bir şampiyonaya imza atacağız." ifadelerini kullandı.
GENÇ SPORCULAR RİNGDE KOZLARINI PAYLAŞACAK
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi faaliyet takviminde bulunan bu önemli organizasyonda, Gençler A ve B kategorilerindeki kız ve erkek sporcular altın madalya için ter dökecek. Diyarbakır Seyrantepe Spor Salonu’nda gerçekleşecek müsabakalar, sporun birleştirici gücüyle genç yetenekleri bir araya getirecek.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.