dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2293.3
  • BIST
    9056.01
  • BTC
    70817.65$

Muhammed Mursi Şehit oldu...


Muhammed Mursi Şehit oldu...
Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda şehit oldu.
Narin

HABER MERKEZİ-KAHİRE-İSTANBUL-KUDÜS

Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, mahkeme salonunda hayatını kaybetti. 
Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin hayatını kaybettiği açıklandı. Mısır'ın devlet televizyonunda yapılan açıklamada, Muhammed Mursi'nin kendisine açılan casusluk suçlamasına ilişkin davanın duruşmasında öldüğü kaydedildi. Mursi'nin mahkeme oturumu bittikten hemen sonra bayıldığı öğrenildi. Müslüman Kardeşler'e bağlı olan Mursi, 2012 yılında Cumhurbaşkanı olmuş, 3 Temmuz 2013 tarihinde darbeyle görevinden alınmıştı. Mursi, o tarihten bu yana kadar askeri cuntanın kendisine yönelttiği suçlamalar nedeniyle tutuklu yargılanıyordu.

6000_31

ERDOĞAN: TARİH ZALİMLERİ ASLA UNUTMAYACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda ölümüne ilişkin, “Bizim gözümüzde Mursi inandığı dava uğruna verdiği mücadele sırasında hayatını kaybeden bir şehittir. Tarih şehadetine yol açan zalimleri asla unutmayacaktır” dedi. 

"MURSİ'Yİ YÜRÜTTÜĞÜ ONURLU MÜCADELE İLE HATIRLAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen “94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması” programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ölümüne ilişkin, “Az önce aldığımız acı bir haberle ilgili üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Muhammed Mursi Müslüman kardeşler hareketi içinde yürüttüğü demokratik mücadele içinde öne çıkmıştır. Halkın desteğiyle cumhurbaşkanlığına gelen, 2013 Temmuz'unda bir darbeyle kendi kabinesi içinde olan Sisi tarafından bir cunta hareketiyle devrilmiş ve hapse atılmıştır. Kendisiyle hem cumhurbaşkanı seçilmeden önce hem de seçildikten sonra yakın dostluğumuz oldu. Mahkeme salonunda son nefesine vermiş olması kendisine ve halkına yıllardır yapılan zulmün sembolüdür. Biz ve tüm Müslümanlar olarak merhum Mursi'yi son nefesine kadar yürüttüğü onurlu mücadele ile hatırlayacağız” şeklinde konuştu. 

6001_27

"BİZİM GÖZÜMÜZDE MURSİ İNANDIĞI DAVA UĞRUNA VERDİĞİ MÜCADELE SIRASINDA HAYATINI KAYBEDEN BİR ŞEHİTTİR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 
”Bana bir sürü teklifle geldiler. Ben bu tekliflerin hiç birini kabul etmedim. Bizim zalimlerle hele ki bu noktada Mursi'nin adeta katili durumda olan bir kişiyle bir araya gelmemiz mümkün değil dedim. Bizim zalimlerle Mursi'nin katili olan kişilerle bir araya gelmemiz asla mümkün değildir, bugüne kadar da gelmedik. Bizim gözümüzde Mursi inandığı dava uğruna verdiği mücadele sırasında hayatını kaybeden bir şehittir. Tarih şehadetine yol açan zalimleri asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

6002_18

MURSİ İÇİN MESCİD-İ AKSA'DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Müslümanların ilk kıblesi Mecid-i Aksa'da gıyabi cenaze namazı kılındı. 
Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, geçtiğimiz saatlerde mahkeme salonunda hayatını kaybetti. Filistinli Müslümanlar, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da yatsı namazından sonra yaşamını yitiren Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldı. 
Müslümanlar, yatsı namazın sonrası yapılan duada Mursi'ye Allah'tan rahmet ve Mısırlı mazlumlara selamet diledi. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!