dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63020.213$

Muharrem ayı hakkında konuştular...


Muharrem ayı hakkında konuştular...
Muharrem ayı başlıyor...
Narin

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayının tüm İslam alemine barış, mutluluk ve huzur getirmesini diledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, hicri yılbaşı ve Muharrem ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Polat, mesajından “Tüm insanlık aleminin, hicret ve hicret sonrasında meydana gelen mesajı anlamaya ihtiyaçları vardır. İçinde bulunduğumuz Muharrem ayı Peygamberimizin Mekke'den Medine'ye hicreti dolayısıyla tarihi mesajlar içermektedir” ifadelerine yer verdi. Hicri yıl dönümünün insanlara hicrete hakim olan ruhun yaşanması için çalışma sorumluluğu yüklediğini vurgulayat Polat, “Tüm insanlık aleminin, hicret ve hicret sonrasında meydana gelen mesajı anlamaya ihtiyaçları var. Hicret, zulümden adalete, yanlıştan doğruya bir yolun yolcusu olmaya çağrıdır. Yeryüzünde değişik iddialarla bozgunculuk yapanların karşısında insan onur ve haysiyetinin korunmasına çağrıdır” ifadelerini kullandı.

Polat'ın mesajında, “Bu gün, asli hicretten 1.500 sene sonra yine Müslümanlar zalimden, zulümden, adaletsizlikten kaçarak, huzura doğru hicret etmektedir. Görüyoruz ki hicret ruhu ve anlayışı kıyamete kadar yaşayacaktır. Muharrem ayı içerisinde İslam tarihinin en hazin ve en acı vakası ortaya çıkmış, Kerbela hadisesi insanlık tarihine kara bir sayfa olarak yazılmıştır. İnsanlıktan nasibini almamışların, Hazreti Peygamberin insanlığa emaneti, kanı, canı olan Hazreti Hüseyin Efendimizi ve beraberindeki kadın, çocuk, erkek toplam 72 kişiyi şehit ettikleri o günleri yad ederken acılarını her gün yeniden kalbimizin en derin noktasında hissediyoruz. Hz. Peygamberin (S.A.V.) sevgili torunu Hz. Hüseyin, nefret yerine sevginin, karanlık yerine aydınlığın hükümran olduğu büyük ahlakıyla, insanları birleştirmeye ve onlara doğru yolu göstermeye çalışmış bir insanlık abidesidir. Onun hayatı da şehadeti de hepimiz için, sonsuza dek örnek teşkil edecektir. Kerbela şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum. Bizler Ensar anlayışı ile muhaciri kucaklamakla mükellefiz. Hicri yıl dönümü, bizlere hicrete hâkim olan ruhun yaşanması için çalışma sorumluluğu yüklemektedir. Bu sorumluluğun bilinci içerisinde olmamız temennisi ile tüm hemşehrilerimin Hicri Yılbaşını tebrik ediyorum" denildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Gürkan mesajında “Muharrem ayını, Muharrem ayının özüne layık bir şekilde idrak etmeliyiz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yayımladığı mesajında Muharrem ayının Türk ve İslam alemi için önemine dikkat çekerek, “Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Muharrem ayı, milletimizin inancımızda, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Muharrem ayı, birçok olayın yaşandığı, İslam ve insanlık tarihinde yaşanan olaylar bakımından ibret alınması gereken bir ay olma özelliğini taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.

Savaşmanın haram olarak kabul edildiği Muharrem ayının, İslam coğrafyasında yaşanan savaşların son bulması noktasında kaçırılmayacak bir fırsat niteliğinde olduğunu belirten Gürkan'ın mesajı şöyle:

“Bu ay birlik ve beraberlik ayıdır. Bizi biz yapan da, inancımızın ve kültürel değerlerimizin bizlere ilke edindirdiği birlik ve beraberliğimizdir. Bu bakımdan Muharrem ayının özünü iyi anlamak, özüne layık bir şekilde idrak etmek gerekmektedir. Sevgili Peygamber efendimiz (SAV) ‘Ramazan ayının dışında tutulan oruçların en faziletlisi Muharrem ayında tutulan oruçtur' buyurarak, bu ayın inancımız açısından önemine dikkat çekmiştir. Bir başka hadisinde de ‘Aşure günü zerre kadar sadaka veren kimseye Allah Teala Uhud Dağı kadar sevap verir' buyurarak, yardımlaşma ve paylaşmanın önemine işaret etmiştir. Bu ayda ikram edilecek aşureler, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olacaktır. Muharrem ayını en iyi şekilde değerlendirmek temennisiyle tüm hemşehrilerimizin, milletimizin, İslam aleminin Hicri yılbaşını ve Muharrem ayını tebrik ediyor, başta Hz. Hüseyin olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum”

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Muharrem ayının iyi değerlendirilmesini tavsiye etti.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Muharrem ayı oruçlarının Pazar günü başlayacağını söyledi.

Bu ayın önemine temas eden Meşeli, Muharrem ayının iyi değerlendirilmesini tavsiye eden Meşeli, “Yüce Peygamber Efendimiz, "Ey benim sevgili oğlum Hüseyin'im, seni ve zürriyetini sevene ne büyük bir saadet ve şereftir. Seni katledene kıyamet gününde ne azim bir şekavettir, zalimliktir'' ilahi sözleri, yaratıcı ilahi kudretin kudret kaleminden aldığı ilahi vahyin kendi ümmetine hüzünlü bir tebliğidir. Yüce Allah Kuran-ı Kerim'de Ahzab suresi 33, Şura suresi 23. Ayeti Celilelerinde ve daha birçok ayetlerde Allah tarafından Peygamberimizin bu mübarek temiz soyu olan Ehli Beyt'ini Methu-Sena etmektedir. İşte Hz. Peygamberimizin Ehli Beyti'ini candan sevenler bu ayda 12 gün yas-ı matem orucu tutmaktadır. Bu oruç tek kelime ile Allah rızası içindir, Hz.Muhammed ile onun Ehli Beyt'ine ezeli ve ebedi bir hürmetin ifadesidir” dedi. Meşeli, "Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezimiz olarak her sene olduğu gibi bu sene de Hz.İmam Hüseyin ile Kerbela şehitlerinin aziz hatıralarına binaen vakıf binamızda 16 Ekim 2016 Pazar günü saat 13”de aşure günü tertip edilerek, en az 5 bin kişiden fazla vatandaşımıza aşure çorbası ikram edilecektir" diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!