Malatya
19 Ekim, 2025, Pazar
  • DOLAR
    42.01
  • EURO
    49.08
  • ALTIN
    5727.3
  • BIST
    10.209
  • BTC
    106893.85$

Muhtarlık Sistemi 194 Yıldır Seçimle Yürüyor

Muhtarlık Sistemi 194 Yıldır Seçimle Yürüyor
Darende’de 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı. Muhtarlığın, yerel demokrasinin ve halkla devlet arasındaki bağın temel taşı olduğu vurgulandı. Törenin ardından muhtarlar, Kaymakam Şeref Gülyer’i makamında ziyaret etti.

Darende’de 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı önünde düzenlenen resmi törenle kutlandı. Törene Belediye Başkan Vekili Muharrem Apan, kamu kurum amirleri, sivil toplum temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“MUHTARLAR DEMOKRASİNİN BAŞLADIĞI YERDİR”

Programda konuşan Darende Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çelik, muhtarlık sisteminin ülkemizde 1829’dan bu yana seçimle sürdürüldüğünü hatırlatarak, bu sistemin yerel demokrasinin en eski örneği olduğunu vurguladı.

Çelik, “Muhtarlar demokrasinin başladığı yerin adıdır. Demokrasi bir nehirse, muhtarlar bu nehri besleyen kaynaklardır. Mahallelerde devletin uygulayıcısı, emniyetin destekçisi, ihtiyaç sahibinin elidir. Muhtarlar yerel ve merkezi yönetim arasında köprüdür” dedi.

“MUHTARLAR GÜNÜ VERİLEN DEĞERİN GÖSTERGESİDİR”

Konuşmasının devamında 19 Ekim’in “Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmesinin önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Çelik, “Bu özel gün, muhtarlarımıza verilen değerin en güzel göstergesidir. Ülkemizin dört bir yanındaki tüm muhtarlarımızın bu özel gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR KAYMAKAM GÜLYER’İ ZİYARET ETTİ

Törenin ardından Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, muhtarları makamında kabul etti. Ziyarette, ilçedeki mahalle ve köylerde yürütülen hizmetler ile halkın talepleri değerlendirildi.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!