Mülteci Sayısı Bini Geçti

Malatya Beydağı Konaklama Tesisi'nde (MABEK) Suriyeli mülteci sayısının bini geçtiği bildirildi.
Malatya Fatih Köyü sınırları içerisinde 10 bin kişilik 2 bin konteynerden oluşan bir konaklama tesisi yapılmasından sonra 12 Haziran itibaren Suriyeli mülteciler gemleye başlamıştı. Bugüne kadar gelen Suriyeli mülteci sayısının bini geçtiği belirtildi.
Vali Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demirap, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte MABEK'e giderek inceleme yaptı.
Konteyner kentinde; okul, cami, güvenli, sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, market, biçki-dikiş kursları gibi sosyal etkinlikler ile su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar yer alıyor.
Suriye'den Türkiye'ye gelen mültecilere dünya standartlarının çok üzerinde ‘Geçici Barınma' hizmetleri sunulduğu bildirildi. Suriyeliler gidince kıonteyner kent, deprem gibi olağanüstü durumlarda kullanılacak.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya’da Virajı Alamayan Otomobil Karşı Şeride Geçerek Dehşet Saçtı
- Malatya'da Çiftçi Hamit Yıldız Vefat Etti
- Yeşilyurt Yeşilkaynak Mahallesinin İçme Suyu Altyapısı Yenileniyor
- Kamuoyunda Tartışılan Beton Kalitesine Karşı Sektörün Önde Gelen İsimleri Harekete Geçti
- Yeni Sanayi Sitesindeki 3 Bin Esnaf Yetkililerden 2 Aylık Ek Süre İstiyor
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.