Nakit İşlemleriyle İlgili Belge Zorunluluğu İddiası Yalanlandı: MASAK’tan Açıklama Geldi

MASAK, 1 Ocak 2025 itibariyle bankalardan nakit yatırma veya çekme işlemleriyle ilgili dayanak belge istenmesi yönünde herhangi bir düzenleme başlatılmadığını duyurdu. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele sürerken, nakit kullanımının azalması hedefleniyor.
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren bankalara nakit yatırma veya nakit çekimi sırasında dayanak belge istenmesiyle ilgili herhangi bir düzenlemenin başlatılmadığını açıkladı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, kaydedilen her türlü ekonomik faaliyette şeffaflık ve yasal düzenlemelere uyum sağlanmasına büyük bir titizlikle odaklandıklarını belirten MASAK, iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.
NAKİT İŞLEMLERİNE YÖNELİK YENİ DÜZENLEME YOK
MASAK'ın açıklamasında, "Ekonomik faaliyetlerde nakit kullanımının azalması arzulanan bir durumdur. Ancak 1 Ocak 2025’ten itibaren bankalara nakit yatırılması veya bankalardan nakit çekimi sırasında dayanak belge istenmesi yönünde bir uygulama başlatılması söz konusu değildir." denildi. Bu açıklama, sosyal medya ve bazı haberlerde yer alan "belge zorunluluğu" iddialarını yalanladı.
KAYIT DIŞI EKONOMİ VE SUÇ GELİRLERİYLE MÜCADELE SÜRÜYOR
MASAK açıklamasında ayrıca, kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve suç gelirlerinin aklanmasıyla ilgili çalışmaların titizlikle sürdürüldüğüne dikkat çekildi. Terörizmin finansmanı gibi ciddi suçlarla mücadele konusundaki hassasiyetin de devam ettiğine vurgu yapıldı.
BELGE ZORUNLULUĞU İDDİALARI ASILSIZ
Bankalar ve finansal işlemlerle ilgili çıkan yanlış anlaşılmalar ve spekülasyonlara son noktayı koyan MASAK, nakit işlemlerinde dayanak belge istenmeyecek olmasını net bir şekilde belirtti. Ayrıca, MASAK'ın açıklamalarıyla birlikte kamuoyundaki belirsizlik de ortadan kalkmış oldu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.