dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.63
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2503.4
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62347.89$

Neden Gürkan?


Neden Gürkan?
Harun ÇİLESİZ yazdı...
Narin

 

Başta dövizdeki dalgalanmalar olmak üzere, yaşanan iç ve dış gelişmeler nedeniyle Ak Parti oylarında kısmi düşüşler meydana gelince Reis, yıllardır sadece Ak Parti ve Erdoğan rüzgarı ile yürüyen başkan ve adayları bir bir eleme yoluna giderek, sadece Reis üzerinden siyaset yapma devrini noktaladı.

            Bu bağlamda özellikle büyükşehirlerde adeta kılı kırk yararak; yaptırdığı anketlerle, halkı daha fazla dinleme yoluna giderek,halkta karşılığı olan adayları tercih etti ve Malatya için adayımız “Selahattin GÜRKAN” dedi.

            Neden Gürkan?

            Niçin aday yapıldı?

            Selahattin GÜRKAN, biri bağımsızdan olmak üzere 3 dönem seçilerek Battalgazi       Belediye Başkanlığı yapmış, ilçesinde ve bölgede sevilen, başarılı bir isimdi. 

Sadece bu kadar mıydı onun Büyükşehir adayı yapılmasını sağlayan nedenler?

            Reis neden onu tercih etmişti? 

            Gelin isterseniz bu soruyu değişik açılardan irdelemeye, cevap vermeye çalışalım.

● Sağcısı/ solcusu, Kürdü /Türkü, Alevisi/ Sünnisi, milliyetçisi/ İslamcısı ile hemen her kesimden insan tarafından sevildiği, HALKTA KARŞILIĞI OLAN bir aday olduğu için,

● Demokrat, milliyetçi, muhafazakâr olmanın dışında herhangi bir grup, hizip ve cemaatin adayı olmayıp “ HERKESİN ADAYl " profilinde bir isim olduğu için,

● Bazı başkan ve adaylar gibi müteahhitlik yaparak ticaretle uğraşmadığı, Belediye Başkanlığını BİRİNCİ işi/görevi olarak gördüğü için.

● Başkanlığı bir rant kapısı olarak görüp, servetine servet katmadığı, seçildiği günden bu yana halkın içinde olduğu, halktan biri gibi yaşadığı, halen  Kernek'te mütevazı bir evde oturduğu için,

● 3000 personeli, 300 milyon bütçesi olan bir Belediyeyi 10 yılda 6000 personelle şişirerek, 1,5 milyar borç batağına sokmadığı, personel maaşlarını bile yüksek faizli borç alarak zar zor ödeyebilecek batık hale getirmediği;

● Aksine yıllarca Büyükşehir tarafından dışlanmasına, desteksiz bırakılmasına karşın, 140 milyona henüz ulaşan mütevazi bütçesi ile Türkiye'de az sayıdaki BORÇSUZ belediyelerden birini başarı ile yönettiği için.

● Bunca dışlanmışlığa ve olumsuz koşullara rağmen 5 yılda Türkiye'ye örnek; Belediye Sarayı, Sosyal Yaşam Merkezi, İspendere Sağlık ve Turizm Merkezi, Engelliler Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, şehre kazandırılan Müzeler… gibi devasa projeleri hayata geçirdiği için

● Yönettiği belediyede bir grubun/eğilimin kadrolaşmasına izin vermediği, personel alırken ve yönetici atarken etnik kökene ve siyasi görüşe göre değil, EHLİYET VE LİYAKATİ esas aldığı için…

            Tüm anketlerde açık ara BİRİNCİ çıkarak, toplumun tüm katmanlarında karşılığı olan bir aday olduğu için, Reis onu tercih ederek, genel seçimlerde yaşanan oy kayıplarını kapatmakla kalmayıp Malatya'nın büyükşehirler arasında rekor kıracak oy potansiyeline  sahip bir adayla seçimlere girmesinin önünü açtı.

            Evet, bugün birçok il ve Büyükşehir Belediyesi için; “Seçimi kazanabilir mi? Ak Parti adayı zorlanacak!..” gibi değerlendirmeler yapılırken, Malatya için bu endişeler dile getirilmiyorsa, bunda en büyük pay  Selahattin Gürkan ismine aittir.

      Bu nedenle Malatya'nın, Gürkan'la en fazla oyu alarak, Büyükşehirler arasında ilk üç sırada, hatta rekor bir oyla ilk sırada ipi göğüslemesi sürpriz olmayacak.

Şunun şurasında pazara 6 gün kaldı. Reis'in Gürkan'ı aday göstererek ne kadar isabetli bir tercih yaptığını hep birlikte göreceğiz.  

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!